Dupa ce Blue Air a anuntat ca deschid baza la Iasi si ca incep pe 25 octombrie cu o cursa Iasi-Bucuresti (plus alte trei externe) la pret de plecare de la 34 de euro pe segment, Tarom a raspuns cu o oferta, incepand cu aceeasi data, de 79 euro dus-intors pentru zborul pe aceeasi ruta. Blue Air a revenit insa scazand tariful pe cursa dus la 19,90 euro, pretul pentru retur fiind de 29,90, relateaza jurnalvirtual.ro.

Aeroportul International IasiFoto: aeroport.ro

Compania low-cost Blue Air anunta in iulie ca va relua cursele interne, cu zboruri pe ruta Bucuresti-Iasi si retur, cu preturi de plecare de la 34 euro pe segment.

La scurt timp, a venit si reactia Taromului, care a anuntat pentru aceeasi ruta, prerturi de 79 euro dus-intors.

"Pentru calatoriile incepand cu 25 octombrie 2015, TAROM ofera dupa data de 01 august 2015, tarife de la 79 euro* dus-intors, in clasa economica. Tarifele includ bagajul de cabina in limita a 10 kg, bagajul de cala care consta intr-o piesa de 23 kg si o gustare ce contine un sandwich si o prajitura. La bordul avioanelor TAROM care opereaza pe aceasta ruta se ofera bauturi racoritoare, ceai, cafea. Utilizand serviciul Check-in Online, Check-in pe mobil, pasagerii nostri au posibilitatea de a-si rezerva gratuit locul in avion si de a beneficia de 2 kg in plus la bagajul de cala (25 kg in loc de 23 kg)", se arata intr-un anunt Tarom postat pe pagina de Facebook a Aeroportului Iasi.

Dupa anuntul Tarom, a venit o noua reactie a celor de la Blue Air, compania scazand pe site-ul lor preturile la bilete. Astfel, incepand de pe 25 octombrie, biletul catre Bucuresti este la pretul de la 19.90 euro, in timp ce tariful pentru cursa retur este de 29,90 euro.

Potrivit sursei citate, miza este de 500 de oameni pe zi urcati pe aeroportul Iasi in cele 6 avioane de Bucuresti si alti 500 pe relatia retur.