Changying Precision Technology Company din orasul chinez Dongguan a infiintat o unitate condusa aproape in intregime de roboti. De la lansare, fabrica a inregistrat o crestere a productiei de peste 160% iar rata defectelor a scazut de la 25% la 5%, scrie TechRepublic.

Fabrica din Dongguan are linii de productie automatizate care folosesc brate robotizate pentru a produce piese pentru telefoane mobile. Fabrica are, de asemenea, echipamente de prelucrare automatizare, camioane de transport autonome si alte echipamente automatizate in depozit.

Mai exista oameni care lucreaza in fabrica. Astfel, 3 angajati verifica si monitorizeaza fiecare linie de productie, iar 3 alti angajati monitorizeaza un sistem de control coputerizat. Anterior, unitatea avea 650 de angajati. Dupa introducerea robotilor, numarul angajatilor a scazut la 60.

Luo Weiqiang, managerul general al companiei, a declarat pentru cotidianul People’s Daily ca numarul angajatilor ar putea scadea, pe viitor, la 20.

Robotii produc de aproape trei ori mai multe piese decat producea fabrica inainte. Potrivit People’s Daily, producția per persoană a crescut de la 8.000 de piese la 21.000 de bucăți - o crestere de 162,5%.

Cresterea ratei de productie nu s-a facut in detrimentul calitatii. De fapt, calitatea pieselor s-a imbunatatit. Inainte de introducerea robotilor, rata de defecte a produselor era de 25%, acume este mai mica de 5%.