Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos vineri, la vinzare, mai multe active ale combinatului de îngrasaminte chimice Azochim Savinesti din judetul Neamt. Activele vor fi vindute prin licitatie publica cu strigare, iar pretul de pornire este de 7,3 milioane de lei.

Activele scoase la vinzare sunt hala de neutralizare, hala de racire si racire produs finit, instalatia de granulare, amplasate pe un teren aflat in proprietatea firmei Ga-Pro-Co Chemicals. Cladirile mentionate sunt amplasate pe o suprafata totala de 1.863 metri patrati.

Licitatia va fi organizata in data de 19 decembrie, se arata intr-un comunicat de presa al AVAS. Potentialii cumparatori pot depune documentatia necesara pina la 18 decembrie.

Pachetul majoritar de actiuni al Azochim, respectiv 64,93%, a fost preluat în 1997 de compania InterAgro, detinuta de omul de afaceri Ioan Niculae. AVAS detine un pachet de 13,3 % din capitalul combinatului, SIF Moldova, de 20,62%, in timp ce 1,14% din titlurile firmei apartin unor persoane fizice.