Unii dintre cei mai apreciati specialisti in IT si securitate cibernetica la nivel mondial, precum si dezvoltatori de sisteme de operare, limbaje de programare si aplicatii web sau mobile, vor urca pe scenele special amenajate la Internet & Mobile World 2015 (IMWorld 2015), cel mai mare eveniment de "business to business" din Romania dedicat solutiilor digitale, mobile si de software, care va avea loc in perioada 7-8 octombrie, la Romexpo.

IMWorldFoto: Universum Events

Speakeri locali si internationali, reprezentanti ai celor mai mari giganti IT care guverneaza lumea digitala, vor sustine demonstratii si sesiuni interactive, in cadrul carora vor prezenta cele mai noi concepte si produse de software, dar si pentru securitatea datelor online, devenita, in ultimii ani, una dintre cele mai importante preocupari ale specialistilor in domeniu.

Noutatea cu care vine in acest an IMWorld este cea de-a patra scena - Developers Stage (pe langa cele trei existente in anii anteriori Main Stage, Digital Marketing Stage si Business Software), dedicata programatorilor din zona de front si back-end, dornici sa interactioneze cu cele mai noi tehnologii folosite in cele mai mari companii locale si internationale. In prima zi a evenimentului, pe scena vor urca developeri front-end, iar in ce-a de-a doua, developeri back-end.

Un moment cu totul special pe care il pregatesc organizatorii IMWorld in acest an este o sesiune live de hacking, o surpriza oferita de doi specialisti in securitate cibernetica. Jamie Woodruff, cunoscut si ca cel mai bun hacker "etic" din Marea Britanie, a inceput sa "sparga" site-uri de la 9 ani. Acum, la 22 de ani, lucreaza pentru cele mai mari companii IT din lume, intre care Facebook, YouTube, Twitter, Apple, Google si Microsoft, identificand punctele slabe in securitatea aplicatiilor dezvoltate de acesti giganti. In prezent are o acreditare de inginer de testare din partea IT Security Experts (ITSE) si calatoreste in toata lumea, pentru a-i invata pe oameni despre importanta securitatii sistemelor si retelelor online. Impreuna cu Euan Birch a fondat Patch Penguin, o companie specializata in depistarea breselor de securitate din website-urile marilor companii.

Pe Developers Stage va mai urca si Thomas Grassl, Vice President, Global Head of Developer Relations and Marketing la SAP, unde este responsabil pentru programele globale de dezvoltare si de evanghelizare ale gigantului IT german. Marketer cu experienta si dezvoltator la origine, Thomas colaboreaza indeaproape cu multi dezvoltatori, companii si start-upuri din intreaga lume, pe care ii ajuta sa invete si sa aplice noile inovatii tehnologice pentru a rezolva probleme complexe de afaceri in zona de Cloud si Internet of Things. La IMWorld 2015, Thomas va vorbi despre dezvoltarea conceptului IoT (Internet of Things).

Slavek Kabrda este Senior Software Engineer la RedHat, lider mondial in materie de furnizare de solutii open source, companie ce ofera solutii de la Linux la Middleware si de stocare in Cloud, consultanta si servicii de implementare. Pentru IMWorld 2015, Slavek pregateste o sectiune interactiva cu demo-uri si va vorbi despre migrarea catre limbajul de programare Python 3.

Phillipp Fehre este Software Developement Engineer la Yammer (Microsoft). Inainte de a se alatura echipei Microsoft, a lucrat ca si consultant in baze de date si sisteme backend NoSQL. Philipp crede cu tarie in puterea inginerilor de a crea sisteme care sa creasca cu ajutorul tehnologiilor si instrumentelor moderne. A lucrat pana acum intr-o varietate de limbaje, de la C, Java, JavaScript si pana la Erlang si Ruby. Pe langa munca sa de developer de software, Phillipp scrie carti de specialitate si participa la conferinte tematice. Pentru IMWorld 2015 a pregatit o sesiune despre administarea limbajului de programare Ruby.

Bastian Hofmann este Senior Software Engineer la Research Gate, o retea construita pentru oamenii de stiinta si cercetatori, unde este repsonsabil cu dezvoltarea de software. Inainte, a fost creator de jocuri in retea si aplicatii. Cand nu face software development, Bastian participa la conferinte internationale unde vorbeste despre pasiunea lui pentru programare. Pentru IMWorld 2015 a pregatit o sesiune cu titlul: "My site is slow, what can I do?", in care va pune accentul pe aplicatiile PHP.

Gavin Wood este fondator si DEV director la Ethereum, platforma care reuneste toate limbajele de programare si permite clientilor testarea si dezvoltarea propriilor aplicatii. La IMWorld 2015 va vorbi despre Web3 cu Java si Solidity.

Stephan Hochdorfer este Head of Technology la bitExpert, companie axata pe dezvoltarea de aplicatii web si mobile, printre clientii careia se numara BASF, Mercedes Benz, SAP, Bosch, Jato, Metropolregion Rhein-Neckar. Stephan va vorbi la IMWorld 2015 despre PostgreSQL.

Pe Business Software Stage, va urca Chris Swan, CTO (Chief Technology Officer) la Cohesive Networks, companie care ofera aplicatii software pentru securitatea si confidentialitatea datelor in cloud, partenera pentru Amazon, Microsoft, Google, HP si IBM. La IMWorld 2015, Chris va aborda subiectul migrarii catre Cloud, ca metoda de stocare a datelor.

Inainte de Cohersive Networks, Chris a facut cariera in domeniul bancar (UBS, Capital SCF si Credit Suisse). Primul job a fost in Marina Regala Britanica, despre care ii place sa spuna ca a fost unul "extrem, pentru un ciudat aventuros de 20 de ani". A facut parte, totodata, din Open Data Center Alliance, un consortiu format din lideri din IT, in fiintat in 2010, din care faceau parte si BMW, Camgemini, Telekom, Intel, SAP, Coca Cola si UBS. Chris va vorbi la IMWorld 2015 despre provocarile de IT ale unei lumi centrate pe aplicatii.

Steve Armstrong este Owner & Security Director la Logically Secure, companie infiintata in 2006, pentru a oferi servicii de testare a securitatii pentru Guvernul Marii Britanii, pentru companii din industria muzicala si cea a jocurilor de noroc. Cu o experienta de peste 17 ani ca specialist in securitatea datelor, Steve va vorbi la IMWorld 2015 despre planificarea unei strategii de securitate eficienta in noul context global.

Accesul la IMWorld 2015 se face pe baza de inregistrare prealabila, iar biletele pot fi cumparate online, accesand www.imworld.ro. Exista trei tipuri de bilete, fiecare avand asociat un pachet de beneficii: Digital Architect, Marketer Master Pass si Developers Master Pass , precum si discounturi pentru grupuri.

Vestea buna este ca, pana pe 9 septembrie, mai pot fi achizitionate bilete la pret de Regular Registration, cu un discount de 40%.