Lukoil Romania va asigura in urmatorii 4 ani carburanti auto, pe baza de card de credit si bonuri valorice, pentru autoturismele Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Acordul cadru, atribuit in data de 16 septembrie de catre DNA, in urma unei licitatii deschise, are o valoare finala cu TVA de peste 5,86 milioane lei (peste 1,3 milioane de euro) si este finantat din fonduri bugetare. In afara de Lukoil, pentru castigarea acestui contract au mai depus oferte OMV Petrom Marketing si Rompetrol Downstream.

DNAFoto: AGERPRES

UPDATE (16:40) Contactati de HotNews.ro in legatura cu atribuirea acestui contract catre Lukoil, procurorii DNA au transmis urmatoarea precizare:

"Procedura in urma careia a fost atribuit contractul mentionat in articol a fost licitatie deschisa desfasurata prin SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice). La licitatie s-au inscris trei ofertanti, iar oferta castigatoare a fost declarata in conformitate cu dispozitiile legale in materia achizitiilor publice, respectiv criteriul 'pretul cel mai scazut'. In urma clasamentului facut in functie de criteriul sus mentionat a fost declarata castigatoare oferta SC Lukoil Romania SRL.

In termenul prevazut de lege, nu a fost depusa nicio contestatie de catre ceilalti competitori participanti la licitatie, prin urmare contractul cadru a fost incheiat la data de 16.09.2015.

Potrivit OUG 34/2006, cu modificari si completarile ulterioare, in vigoare la aceasta data, autoritatile contractante nu au posibilitatea sa elimine din procedura de licitatie acele persoane fizice sau juridice care fac obiectul unor anchete penale".

Detalii din Caietul de Sarcini al acestei licitatii publice:

  • "Furnizorul va prezenta autoritatii contractante lista statiilor de distributie carburant, de pe intreg teritoriul tarii, unde se poate face alimentarea, inclusiv toate datele de identificare (adresa, program, nr. telefon etc.). Furnizorul trebuie sa aiba minim 2 statii de distributie in fiecare judet din care una in resedinta de judet, iar in Municipiul Bucuresti, minim o statie in fiecare sector, unde sa se poata alimenta cu carburanti pe baza de card de credit si bonuri valorice. Furnizorul va asigura o limita de credit in valoare de min. 200.000 lei pentru cardurile de carburant", se arata in Caietul de Sarcini al acestei licitatii.

Frecventa si valoarea contractelor ce vor fi atribuite

  • "Calendarul estimativ al aplicarii procedurii de incheiere a acordului cadru: 01.01.2016 - 01.01.2020. Calendarul estimativ al incheierii contractelor subsecvente: patru contracte subsecvente corespunzatoare anilor bugetari 2016, 2017, 2018 si 2019. Cantitatile estimate de carburant auto, ce urmeaza a fi achizitionate pe baza de card si bonuri BVCA, de catre autoritatea contractanta, intr-o perioada de 48 luni sunt: - Cantitatea minima a acordului cadru 888.000 litri (Benzina fara plumb, cifra octanica minima 95 - 753.600 litri si motorina euro 5 - 134.400 litri), iar cea maxima 1.154.400 litri (Benzina fara plumb, cifra octanica minima 95 - 979.680 litri si motorina euro 5 - 174.720 litri); - Cantitatea minima a celui mai mare contract subsecvent este: 222.000 litri (Benzina fara plumb, cifra octanica minima 95 - 188.400 litri si motorina euro 5 - 33.600 litri), respectiv cantitatea maxima totala a celui mai mare contract subsecvent este: 288.600 litri (Benzina fara plumb, cifra octanica minima 95 - 244.920 litri si motorina euro 5 - 43.680 litri)", se arata in anuntul de participare la licitatie.

Valoarea estimata initial a acestui acord cadru a fost de peste 7,8 milioane lei. Valoarea finala cu TVA a contractului atribuit catre Lukoil de catre DNA a fost de peste 5,86 milioane lei (peste 1,3 milioane de euro). In cadrul procedurii au mai depus oferte OMV Petrom Marketing si Rompetrol Downstream.

In baza acestui acord cadru se vor atribui contracte subsecvente, insa fara reluarea competitiei in SEAP.

Mai multe detalii in Caietul de Sarcini atasat.

  • Sechestru fara precedent pus de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti pe conturile Lukoil - de 2 miliarde de euro

Amintim ca procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au instituit in luna iulie din acest an sechestru asupra unor bunuri apartinand LUKOIL EUROPE HOLDINGS BVATRIUM Olanda, pana la concurenta sumei de 2.007.103.675,74 euro, respectiv asupra conturilor bancare detinute de aceasta entitate juridica la banci comerciale situate in U.K. si Olanda, asupra primelor de emisiune in cuantum de 1.880.931,388 lei precum si asupra unui numar de 176.840.629 actiuni, detinute de aceasta in cadrul S.C.Petrotel Lukoil S.A. Ploiesti.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au extins cercetarile fata de SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti si directorul acesteia, Bogdanov Andrey Iurevici, si sub aspectul infractiunii de folosire cu rea credinta a creditului societatii si o noua fapta de spalare de bani care ar fi dus la decapitalizarea societatii, prejudiciul estimat fiind de aproape 1,2 miliarde euro si peste 1,5 miliarde dolari, potrivit Agerpres.