Coca-Cola a anuntat ca extinde sursele de aprovizionare existente din Romania si Ucraina, renuntand, totodata, la activitatea de imbuteliere din Chisinau, scrie Agora.md. Potrivit sursei citate, dezvoltarea si evolutia celorlalte departamente Coca-Cola din Chisinau: Vanzari, Marketing, Logistica, Resurse Umane si Financiar va continua ca si pana in prezent.

Coca-Cola precizeaza ca decizia face parte din strategia de eficientizare si dezvoltare pe termen lung, adaugand ca sustine, "in continuare investitiile in piata de desfacere din Republica Moldova". Totodata, compania precizeaza ca a luat aceasta decizie dupa ce a analizat infrastructura detinuta de Coca-Cola Imbuteliere Chisinau.

Potrivit sursei citate, toate pozitiile disponibile in companie si care corespund din punct de vedere profesional vor fi oferite celor 29 de angajati care intra in procesul de restructurare. In plus, im urmatoarele doua luni, angajatii din acest departament vor beneficia de asistenta din partea companiei in consiliere de cariera si plasarea fortei de munca conform calificarii lor profesionale. La sfarsitul perioadei, angajatii vor primi pachete compensatorii in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.

Coca-Cola Imbuteliere Chisinau SRL opereaza pe piata din Republica Moldova din 1994.