Carrefour Romania a inchiriat o suprafata de 6500 metri patrati in complexul comercial si de afaceri Trident Plaza din Constanta pentru deschiderea celui de-al doilea hypermarket propriu in acest oras, se arata intr-un comunicat al grupului RED, dezvoltatorul proiectului Trident. Din suprafata totala inchiriata, 4000 de metri patrati vor fi alocati suprafetei de vanzare, iar deschiderea complexului este programata pentru inceputul anului 2009.

Oficialii Carrefour au declarat pentru HotNews.ro ca "valoarea investitiei se ridica la aproximativ 20 milioane euro". Prezentul contract este al treilea semnat de Carrefour cu grupul RED, tot anul acesta fiind semnate contracte de inchiriere pentru centrele comerciale ARMONIA din Arad si Braila.

Trident Plaza este un proiect imobiliar in valoare de peste 100 milioane de euro, are o suprafata totala de peste 130.000 metri patrati. Complexul reuneste un shopping mall, doua cladiri moderne de birouri in asociere cu reteaua World Trade Center si un hotel de 4 stele cu 250 de camere. Finantatorul proiectului Trident Plaza este Immoeast, care este implicat in sectorul imobiliar in mai multe piete din Europa Centrala si de Est, in România având peste 20 de proiecte finalizate sau in diverse stadii de derulare.

Trident Plaza este amplasat in centrul orasului, in apropiere de Poarta 3 a portului Constanta, de zona turistica, de plaja si de faleza. Accesul catre cele 1.400 de spatii de parcare distribuite pe 3 nivele se va face din Bulevardul 1 Mai, una dintre arterele principale ale orasului.

“Am decis sa ne alaturam proiectului Trident Plaza deoarece acesta raspunde necesitatii noastre de a ne consolida prezenta in orasele mari, in locatii cu un potential semnificativ” a declarat Jacobo Caller, directorul general Carrefour Romania.

Centrul comercial Trident Plaza intentioneaza sa atraga aproximativ 10 milioane de vizitatori anual. Contractul de inchiriere a fost incheiat de Carrefour prin intermediul Paladin Management, divizia de marketing a grupului RED. Proiectul Trident Plaza este dezvoltat de grupul RED prin intermediul a doua societati din portofoliul Immoeast - Harborside Imobiliara si Harborside Hotel.