Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT) afirma ca situatia tensionata din vestul Europei determina cresteri in vanzarea de turism romanesc, reprezentantii acesteia asteptandu-se la un grad foarte bun de ocupare a unitatilor turistice in perioada sarbatorilor de iarna, informeaza Mediafax.

Reprezentantii FAPT au afirmat, intr-un comunicat de presa, ca in ultimele zile s-a remarcat o crestere consistenta a cererii de vacante si weekend-uri in destinatiile romanesti.

"Situatia tensionata din vestul Europei si campaniile tot mai vizibile de promovare derulate de catre FAPT, prin asociatiile de promovare locale, precum 'Vacanta in tara mea', determina cresteri in vanzarea de turism romanesc. (...) Estimam un grad foarte bun de ocupare in locatiile turistice romanesti pentru sarbatorile de iarna", a spus presedintele FAPT, Corina Martin.

Potrivit acesteia, Transilvania si Bucovina sunt cele mai solicitate destinatii, iar pentru minivacanta de 1 Mai in topul vanzarilor se afla Valea Prahovei si zona Bran - Moieciu-Rasnov.

"Vanzarile sunt in certa crestere si asta ne bucura. Pentru 2016, estimam o crestere de 20 la suta a vanzarilor in destinatiile romanesti, avand in vedere ca intra in circuit si tichetele de vacanta", a adaugat Corina Martin.