Ministerul Economiei isi propune ca pana in iulie 2016 sa reorganizeze reteaua de atasati economici. Mai intentioneaza ca pana in martie 2016 sa fie aprobata strategia miniera 2015-2030. Pana in octombrie, vrea sa stabileasca un plan pe 10 ani de participare a industriei nationale de aparare la inzestrarea armatei. Pe zona de legislatie, in luna ianuarie va fi promovat un proiect de OUG de preluare de la SGG a Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat pentru infiintare ulterioara a Autoritatii pentru Promovarea Relatiilor Comerciale Externe. Toate acestea sunt cuprinse intr-o lista de prioritati publicate pe site-ul Guvernului.

Prioritatile Ministerului EconomieiFoto: Hotnews

Pana in octombrie va fi elaborat un Plan de Dezvoltare Economica pe Termen Mediu si Lung a Romaniei.

In ceea ce priveste industria de aparare, pana in iunie 2016 va fi facuta o analiza a capacitatilor de productie, urmand ca societatile sa fie reorganizate in functie de nevoile de inzestrare si cerintele pietei. De asemenea, pana in iunie 2016, vor fi demarate investitii pentru retehnologizarea fabricilor.

In ceea ce priveste IMM-urile, pana in septembrie 2016 va fi instituit mediatorul de credite care sa asigure realizarea a 3 scopuri: cresterea creditarii IMM-urilor, oferirea de solutii intreprinderilor, in special sectorului IMM, pentru a obtine finantari de la banci si sesizarea Guvernului in cazul aparitiei unor probleme nerezolvate majore.

Pana in octombrie, va fi creat un Consiliu Consultativ de tip "retea" format din ambasadori ai antreprenoriatului cooptati din mediul de business (antreprenoriat si multionationale) care sa dialogheze constant cu institutiile statului.

Ministerul mai vrea ca pana in iunie sa infiinteze Consiliului National pentru Competitivitate conform H.G. 775/2015 privind Strategia Nationala pentru Competitivitate.

O alta intentie a ministerului este elaborarea strategiei de marketing a Romaniei, pe principalele forme de turism, destinatii macroregionale. Pana in septembrie va fi finalizat si promovat spre adoptare un proiect al Legii Turismului.

Pentru mai multe detalii, vezi documentele atasate