Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a inregistrat in anul 2015, pe cele doua aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu, un numar record de 9.287.554 de pasageri si 108.566 de miscari aeronave (aterizari si decolari), informeaza un comunicat de presa al companiei.

Aeroportul Henri CoandaFoto: CNAB

Din total, pe Henri Coanda s-au inregistrat 9.274.629 de pasageri si 97.218 de miscari de aeronave.

Fata de anul 2014, numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucurestiului in anul 2015 a inregistrat o crestere de 11,6%.

"Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti depaseste tendinta generala inregistrata la nivel european. In plus, pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat o crestere substantiala a numarului de miscari de aeronave, devansand si la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 6,4% fata de aceeasi perioada a anului 2014", se scrie in comunicat.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza in prezent 31 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 70 de destinatii.