Bugetul Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a fost publicat spre consultare publica de catre Ministerul Transporturilor. Pe 2016, CNADNR estimeaza venituri totale de 5,8 miliarde de lei, iar la finele anului un profit brut de 150 de milioane de lei. Pentru inevstitii sunt alocate circa 2,2 miliarde de lei, in timp ce pentru cheltuieli cu cei peste 6000 de salariati se vor da circa 308 milioane de lei, din care peste 21 de milioane de lei sunt alocati pentru bonsuri.

Constructia de autostrazi in RomaniaFoto: CNADNR

CNADNR prognozeaza venituri totale in 2016 de 5,83 miliarde de lei, in timp ce cheltuielile totale se ridica la 5,66 milioane de lei. Astfel, profitul brut al companiei prognozat va fi de circa 150 de milioane de lei, din care 78 de miliaone vor reprezenta impozit pe profit catre bugetul de stat. La partea de investitii sunt alocati circa 2,2 miliarde de lei.

Cheltuielile cu angajatii ajung la circa 308 milioane de lei, iar 21 de milioane de lei vor fi acordati ca bonusuri. CNADNR precizeaza intr-un comunicat ca cele 21 de milioane de lei trecute la la "Bonsuri" nu reprezinta prime, ci drepturi ale salariatilor negociate in conformitate cu CCM, astfel:

- tichete de masa: 14,31 mil. lei;

- alte cheltuieli: 7,3 mil lei - aceasta valoare reprezinta in principal ajutoare pentru boli grave sau incurabile, ajutoare pentru inmormantare, ajutoare pentru nastere, tichetele oferite copiilor minori ai salariatilor, etc.

Potrivit proiectului de buget, la acest moment CNADNR are in total 6.182 de angajati, iar salariu mediu ajunge la circa 3.300 de lei. Pana la finalul anului CNADNR estimeaza ca numarul salariatilor va creste la 6.382. De mentionat ca peste jumatate din salariatii CNADNR reprezinta personal tehnic, economic, de specialitate si administrativ (TESA).

Proiectul bugetului CNADNR a fost publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, iar Anexa poate fi consultata direct aici.