OMV Petrom nu si-a propus concedierea unui numar anume de angajati, insa este posibil ca in acest an compania sa fie nevoita sa recurga la reduceri de personal, ca urmare a scaderii investitiilor, a declarat, joi, Mariana Gheorghe, CEO al companiei, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

'Nu ne-am propus niciodata o tinta de concedieri. Este posibil ca in acest an, in urma presiunii facute de reducerea investitiilor, sa se ajunga si la reduceri de personal, insa nu avem o tinta in acest sens", a aratat Mariana Gheorghe.

Potrivit sursei citate, anul trecut numarul salariatilor Petrom a fost redus cu 5%, de la 16.948 la 16.032, aceasta dupa ce unele activitati din companie au fost externalizate cu tot cu angajati.

Anul trecut, compania si-a redus investitiile cu 38%, pana la 3,9 miliarde de lei. Pentru acest an, OMV Petrom estimeaza investitii mai mici cu 10-20% fata de 2015.

De asemenea, intrebata daca are de gand de reporneasca rafinaria Arpechim Pitesti, in contexul actual care este favorabil marjelor de rafinare, Mariana Gheorghe a aratat ca acest lucru nu s-ar justifica, intrucat exista inca o supracapacitate pe piata de rafinare.

"Ne asteptam in continuare la inchideri de rafinarii, din cauza supracapacitatilor de procesare de pe piata. Nu avem niciun fel de intentie de a reporni Arpechim in aceasta situatie. O parte din aceasta rafinarie este utilizata pentru depozitarea carburantilor si a titeiului", a adaugat oficialul Petrom.

Grupul OMV Petrom a trecut pe pierderi in 2015, raportand un rezultat net negativ de 690 milioane de lei, fata de un profit net de 2,1 miliarde de lei in anul precedent, potrivit rezultatelor consolidate publicate joi de companie.

Rezultatul net atribuibil actionarilor OMV Petrom S.A. a fost o pierdere de 676 milioane de lei, comparativ cu profitul net de 2,103 miliarde de lei inregistrat in 2014. Pierderea pe actiune a fost de 0,0119 lei in 2015 fata de un profit pe actiune de 0,0371 in anul precedent.

'In 2015, rezultatele financiare ale Grupului au fost sever afectate de scaderea abrupta a pretului titeiului. Contributia negativa din Upstream a fost partial compensata de performanta foarte buna din Downstream, demonstrand beneficiile modelului nostru de afaceri integrat. Pe parcursul anului, am raspuns prompt la deteriorarea fundamentelor de piata si ne-am indeplinit cu succes promisiunile de reducere a costurilor si mentinere a pozitiei competitive, concomitent cu reducerea investitiilor cu 38% fata de 2014', afirma Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom in comunicatul referitor la rezultatele companiei.