Gigantul american al produselor de ciocolata Mars a anuntat marti o retragere imensa care vizeaza 55 de tari, printre care si Romania, pentru batoane de ciocolata si dulciuri produse in Olanda, dupa descoperirea unei bucati rosii de plastic intr-un produs provenit din aceste tari, scrie AFP. Printre tarile vizate se afla si Romania.

"Din ce stim, 55 de tari sunt vizate", a declarat Eline Bijveld, o responsabila a grupului pentru Olanda, care a precizat ca rechemarea vizeza "doar productia din Olanda", intr-o uzina din orasul Veghel (sud) si destinata exportului.

Potrivit sursei citate, rechemarea vizeaza vizeaza in special tarile europene, printre care Olanda, Germania, Franta si Marea Britanie, dar si Sri Lanka si Vietnam. In schimb, Statele Unite nu sunt vizate.

"Anchetam pentru a stabili ce s-a intamplat exact, dar nu putem fi siguri ca o bucata de plastic (similara) nu se regaseste si in alte produse din aceeasi linie" de productie, a explicat Eline Bijveld.

Mars Romania a anuntat si ea retragerea de pe piata a unor loturi din produsele Snickers, Mars, Milky Way si Celebrations, potrivit Mediafax.