Directorii din Ministerul Economiei care fac parte din Consiliul de Administratie al unor companii de stat nu inteleg cateodata pe cine reprezinta, ministerul sau societatea, si se creeaza o dependenta de veniturile mari pe care le obtin din acele mandate, afirma ministrul de resort, Costin Borc, conform Mediafax.

"Nivelul de profesionalism depinde si de o remunerare corecta acordata in baza unor criterii de performanta si de aceea ma lupt sa imbunatatesc nivelul de salarizare din minister, in acelasi timp cu niste masuri care au creat niste conflicte de interese extraordinare, deci participarea personalului din minister la adunarile generale ale actionarilor sau in Consiliul de Administratie, in asa fel incat directori din minister nu inteleg cateodata foarte bine pe cine reprezinta, societatea la care sunt presedinti ai CA sau ministerul", a punctat Borc, care detine si functia de prim-vicepremier, la o conferinta pe tema strategiei economice pentru Romania.

El a adaugat ca aceste conflicte de interese sunt mai greu de inteles, insa a subliniat ca se creeaza o dependenta a personalului ministerului de administrarea companiilor de stat, pentru ca "acolo isi gasesc acele venituri de care au nevoie ca sa traiasca decent".

Astfel, cei care detin functii de reprezentare in AGA sau CA-uri ale companiilor de stat au prezentat dezinteres fata de nivelul de salarizare din minister.

"Ministerul Economiei are unul dintre nivelurile cele mai joase dintre ministere, fata de Ministerul Fondurilor Europene proportia este de unu la trei", a mai spus Borc.