Clientii Enel din opt judete din Banat si Dobrogea si vor putea achita, incepand cu 15 ianuarie 2008, facturile la energie electrica la oficiile postale si la agentii postali si prin ordine de plata direct in contul companiei deschis la Citibank Romania, se arata intr-un comunicat al furnizorului de electricitate.

Pentru aceasta, Enel Energie a mandatat Citibank Romania, in parteneriat cu Posta Romana, sa ii colecteze facturile din zonele rurale din Arad, Calarasi, Caras Severin, Constanta, Hunedoara, Ialomita, Timis si Tulcea. Astfel, cei aproximativ 550.000 de clienti Enel din zona rurala vor avea peste 400 de locatii in care isi vor putea plati facturile la electricitate.

“Acordul cu Citibank consolideaza parteneriatul comercial dintre cele doua institutii si permite companiei Enel sa isi imbunatateasca controlul asupra procesului de incasare a facturilor”, a declarat Matteo Codazzi, presedinte al Enel Romania.

Compania italiana Enel este prezenta în România prin Electrica Banat şi Electrica Dobrogea, preluate in anul 2005, si care gestioneaza reteaua de distributie a electricitatii in aceste doua regiuni. De asemnea, compania a castigat licitatia pentru preluarea Electrica Muntenia Sud.

Citibank este prezenta pe piata bancara din România din anul 1996 si detine in prezent opt sucursale destinate in principal clientilor din segmentul de companii si 35 de agentii CitiFinancial, prin care furnizeaza credite populatiei.