Tribunalul Constanta a decis luni, 7 martie, suspendarea a trei hotarari ale Adunarii Generale a Actionarilor Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta (CN APMC). Aceste hotarari prevedeau desemnarea a patru persoane, Tudor Balta, Viorel Olea, Marcela Frigioiu si Adrian Cighi, in calitate de membri ai Consiliului de Administratie al CN "APM" SA Constanta. In urma deciziei instantei, care este executorie, cei patru membri ai Consiliului de Administratie trebuie suspendati din functie pana la solutionarea definitiva a unei actiuni in anulare.

Sentinta este pronuntata de Tribunalul Constanta in dosarul 854/118/2016. Parti in dosar sunt societatea Comvex SA, in calitate de reclamant, si Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA, in calitate de parat. Tert intervenient in favoarea Comvex SA este Organizatia Patronala "Operatorul Portuar" Constanta.

"Dispune suspendarea executarii urmatoarelor Hotarari ale Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Companiei Nationale 'Administratia Porturilor Maritime' SA pana la solutionarea definitiva a actiunii in anulare inregistrate sub nr. 853/118/2016 pe rolul Tribunalului Constanta: 1. nr. 5 din data de 22.12.2014 privind desemnarea Domnilor BALTA TUDOR si OLEA ION VIOREL in calitate de membri ai Consiliului de Administratie ai CN 'APM' SA Constanta; 2. nr. 7 din data de 12.04.2014 privind desemnarea Doamnei FRIGIOIU MARIANA MARCELA in calitate de membru al Consiliului de Administratie ai CN 'APM' SA Constanta si 3. din data de 29.03.2012 privind desemnarea Domnului CIGHI ADRIAN in calitate de membru al Consiliului de Administratie al CN 'APM' SA Constanta. Obliga parata sa plateasca reclamantei si tertului intervenient accesoriu suma de 20 lei in favoarea fiecaruia, reprezentand cheltuieli de judecata constand in taxa judiciara de timbru", se arata in decizia Tribunalului Constanta.

Potrivit unui comunicat al Organizatiei Paronale 'Operatorul Portuar', hotararile adoptate de acest Consiliu de Administratie vor trebui anulate de la caz la caz, in functie de cvorum si majoritatile constituite pentru adoptarea acestora, pe parcursul ultimilor 4 ani. "Cei patru membri ai CA au adoptat cu buna stiinta hotarari in detrimentul intereselor economice ale Comunitatii Portuare, ceea ce a atras constant protestele publice ale Sindicatelor si Patronatelor Portuare", se mai arata in comunicat.