Guvernul infiinteaza un consiliu interinstitutional privind combaterea concurentei neloiale

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 16 martie 2016, 16:13 Economie | Companii

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, organizarea si functionarea Consiliului interinstitutional in domeniul combaterii concurentei neloiale. Consiliul interinstitutional va asigura coerenta fundamentarii si implementarii politicilor publice din domeniile specifice de activitate cu impact relevant in mentinerea unei piete concurentiale loiale, potrivit unui comunicat al Guvernului.

De asemenea, va asigura comunicarea interinstitutionala in aceste domenii, precum si armonizarea punctelor de vedere ale institutiilor cu atributii in domeniu la nivel national.

Consiliul va supune dezbaterii rezultatele evaluarii cadrului legal specific fiecarei autoritati cu impact relevant in mentinerea unei piete concurentiale loiale si, dupa caz, va face propuneri pentru imbunatatire, in concordanta cu reglementarile Uniunii Europene si practicii in domeniu.

O alta atributie vizeaza elaborarea raportului anual privind implementarea legislatiei cu impact relevant in mentinerea unei piete concurentiale loiale pentru anul precedent, care va fi inaintat Guvernului prin grija Ministerului Finantelor Publice pana la data de 30 iunie a anului urmator.

Activitatea Consiliului se va desfasura in sedinte semestriale, pe baza unui program tematic anual sau ori de cate ori este necesar.

Din Consiliul vor face parte cate doi reprezentanti ai: Ministerului Finantelor Publice, Consiliului Concurentei, Consiliului National al Audiovizualului, Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor.

Presedinte al Consiliului interinstitutional va fi unul dintre reprezentantii Ministerului Finantelor Publice, numit prin ordin al ministrului respectiv, iar secretariatul si suportul logistic necesar sunt asigurate de Consiliul Concurentei.

La lucrarile Consiliului interinstitutional pot participa, in calitate de invitati, fara a avea drept de vot, reprezentanti ai organizatiilor societatii civile si profesionale cu rol de autoreglementare in domeniu, care ar putea contribui la solutionarea unor probleme aflate pe ordinea de zi.

Consiliul va fi un organism consultativ, nepermanent si fara personalitate juridica si are drept scop definirea si implementarea politicilor publice in domeniul combaterii concurentei neloiale.


Citeste mai multe despre   [P] Tu ce mananci azi la birou? Preparate culinare delicioase, care iti asigura energia necesara pentru intreaga zi

In intelepciunea populara se spune ca "toamna se numara bobocii". Adaptata la secolul vitezei, aceasta zicala arata ca toamna se numara proiectele, care vin pe banda rulanta si trebuie finalizate cu brio in cel mai scurt timp. Iar intr-o perioada plina de task-uri solicitante la birou, masa de pranz reprezinta singura perioada in care va puteti incarca cu energia necesara pentru a le duce la bun sfarsit. Cum, de multe ori, programul nu va permite sa gatiti acasa preparatele culinare preferate, foodpanda.ro, cea mai mare platforma de comenzi de mancare din Romania, va intampina cu cea mai variata gama de mancaruri gustoase, pline de vitamine si proteine sanatoase, care va dau energie pentru intreaga zi.
1016 vizualizari
  • -1 (1 vot)    
    Concurenta neloiala (Miercuri, 16 martie 2016, 16:49)

    CosMin4 [anonim]

    Ar putea prin a opri concurenta neloiala facuta prin ajutoare directe de stat:

    http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-20870399-crescatorii-animale-vor-primi-ajutore-peste-11-milioane-euro.htm


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică