Reteaua de sanatate Regina Maria a achizitionat spitalul Ponderas, specializat in chirurgie metabolica de avangarda, tranzactia urmand sa fie avizata de Consiliul Concurentei pe parcursul urmatoarelor luni. Planul celor doua companii este de a creste numarul de specialitati.

"Ponderas a pornit ca un proiect extrem de ambitios, pe care l-am urmarit si apreciat inca de la inceput. Am remarcat, de-a lungul timpului, valorile comune, preocuparea permanenta pentru calitatea actului medical, grija fata de pacient, performanta echipelor medicale. Pentru noi, PONDERAS devine cel mai mare spital al Retelei, cu care vom construi si mai mult pe zona de calitate si excelenta medicala. Impreuna, vom continua sa dezvoltam si centrul de training pentru personalul medical", a declarat Fady Chreih, CEO al Retelei de sanatate Regina Maria.

Saptamana trecuta, Reteaua de sanatate Regina Maria a anuntat semnarea unui parteneriat de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea primului spital privat generalist din Cluj-Napoca.

"Intrarea Ponderas Hospital in Reteaua de sanatate Regina Maria este un proiect amplu de dezvoltare si extindere a influentei unui spital de excelenta in chirurgie de avangarda la nivel regional. In contextul unei piete medicale foarte dinamice, ne-am dorit un partener de drum lung, care sa impartaseasca aceleasi valori si obiective cu ale noastre. Alaturi de Regina Maria ne dorim cresterea capacitatii medicale si a numarului de specialitati, pastrand acelasi focus pe un act medical de excelenta si pasiunea de a ne ingriji pacientii", afirma Prof. Dr. Catalin Copaescu, Medic Primar Chirurgie Generala, Director General Ponderas Hospital.

Spitalul Ponderas are o capacitate de 141 de paturi, 35 de cabinete medicale si 8 sali de operatie, dispuse pe o suprafata de 9.000 mp. In 2015, Ponderas a inregistrat o cifra de afaceri de 16,1 milioane de euro.

Potrivit profit.ro, Regina Maria a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 65 de milioane de euro.

Unirea celor doua unitati reprezinta cea de-a doua tranzactie de pe piata serviciilor medicale din acest an, dupa ce MedLife a anuntat achizitionarea integrala a retelei de laboratoare Diamed Center, unul dintre operatorii medicali din sud-estul tarii. In luna octombrie a anului trecut, MedLife estima ca pana la sfarsitul anului 2015 cifra de afaceri a companiei va depasi pragul de 100 de milioane de euro.