In urma articolului "Razboi pe piata auto pentru titulatura Masina Anului", publicat de HotNews.ro la data de 12 decembrie 2007, Asociatia Presei Auto din Romania (APAR) a trimis redactiei un drept la replica. APAR sustine ca titlul este gresit si ca anumite aspecte au fost intelese gresit de catre autorul articolului.

Drept la replica:

In urma articolului publicat de dvs. miercuri, 12 decembrie, sub semnatura lui Adrian Vasilache, doresc un scurt drept la replica pentru a clarifica unele lucruri intelese gresit si preluate ca atare, care schimba substantial sensul intregului articol.

In primul rand titlul este complet gresit! Pe piata auto nu exista un razboi pentru titulatura "Masina anului". Am precizat foarte clar ca despre "masina anului" nu avem ce discuta, pentru ca este o licenta in proprietatea unei alte organizatii, UZEAR, iar eu nu imi permit sa dau declaratii despre proprietatea altora. Eu pot vorbi si sunt dispus sa vorbesc numai despre "Masina anului in Romania", aflata in proprietatea APAR, al carui presedinte in exercitiu sunt. Asadar, nu ma pot bate decat pentru proprietatea mea si nu am atentat niciodata la proprietatea altuia. Deci nu suntem in razboi!

Ceea ce eu am subliniat cu tarie, este ca dl. Heiman, presedintele UZEAR, incearca sa creeze permanent confuzie. Va rog sa vizitati siteul "masinaanului.ro", care apartine UZEAR, si veti constata cu surprindere ca titlul siteului este "Masina anului 2008 in Romania". Deja avem o mare problema, pe care, cu siguranta, o vom rezolva in Justitie. De data aceasta, altcineva a intrat pe proprietatea APAR!

Adrian Vasilache a fost indus in eroare cum ca APAR si UZEAR au fost "prieteni" numai la editia in care Honda Civic a primit titlul "Masina anului 2006 in Romania". Si celelalte 2 editii anterioare au fost organizate impreuna, cand titlurile au fost adjudecate de Fiat Panda si Mitsubishi Colt. Dar chiar si asa, ce legatura are un cont de publicitate cu votul unui membru al juriului. Dl.Heiman in persoana s-a aflat pe scena si a acordat premiul. S-ar fi schimbat cumva votul sau in functie de cine detine contul de publicitate? Seamana a "hotul striga hotul". Motivatia ruperii relatiilor este de-a dreptul puerila. Probabil ca nu stiati, dar APAR si UZEAR ar fi trebuit sa fuzioneze de multa vreme, dar dl. Presedinte UZEAR a invocat tot felul de probleme interne, iar dupa un an si jumatate am renuntat la idee, ramanand ca fiecare dintre noi sa ne vedem de propriul drum.

Imi exprim surprinderea si dezamagirea ca, dupa mai multe informatii acordate telefonic d-lui Vasilache, pe pagina dvs de internet exista o fotografie cu Kia ceed, ca fiind "masina anului 2008 in Romania", iar galeria foto contine fotografii cu masini de la competitia organizata de UZEAR! Acest fapt nu face altceva decat sa adanceasca si mai mult confuzia.

Sper ca nu numai timpul ne va da dreptate si la anul sa existe o singura competitie, cea care conteaza cu adevarat pentru cei care produc sau importa masini in ROMANIA.

Cu stima,

Stelian Damov - Presedinte APAR