Premierul Dacian Ciolos discuta cu ministrul finantelor si ministrul culturii despre problema participarii Romaniei la Eurovision, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu. "Subiectul este in atentia noastra. Premierul discuta si cu ministrul de Finante si ministrul Culturii sa vedem ce raspuns putem da", a spus Suciu. Romania risca sa nu mai participe in acest an la Eurovision, motivul fiind datoriile acumulate in ultimii opt ani la European Broadcasting Union (EBU) de catre TVR.

"Reprezentanti ai European Broadcasting Union - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume - au anuntat, deocamdata verbal, reprezentantii Televiziunii Romane ca, din cauza datoriilor acumulate in ultimii opt ani la EBU de catre TVR, acest organism va trece la urmatorul prag de sanctiune. Astfel, Romania risca sa nu fie acceptata pe scena Eurovision si nici nu va primi, prin satelit, semnalul pentru a putea transmite aceasta competitie", se arata intr-un comunicat al TVR.

TVR datoreaza EBU peste 10 milioane de euro, cele mai vechi datorii necesare de acoperit provenind din perioada 2011-2012: "Pana in acest moment, TVR a platit datorii aferente anilor 2008 - 2012. Ultima plata a fost facuta in luna ianuarie, in valoare de 250.000 de euro, dupa care TVR a anuntat organizatia internationala ca nu mai are cum sa sustina aceste plati".