Miliardarul Carl Icahn a anuntat joi ca si-a vandut toate actiunile pe care le detinea la Apple, invocand posibila influenta negativa a Chinei asupra titlurilor gigantului IT, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

In februarie, Icahn detinea 45,8 milioane de actiuni Apple in valoare de 4,8 miliarde dolari, potrivit Bloomberg. Dupa anuntul acestuia, actiunile Apple au scazut cu 2,2%.

Apple vinde in prezent in China mai mult decat in intreaga Europa. Dar vanzarile sunt pe trend descendent, cu o cadere de 26% in cifre anualizate in ultimul trimestru.

Ingrijorarile lui Icahn nu sunt legate de vanzari, ci de eventualele bariere comerciale pe care regimul de la Beijing le-ar putea instala.

Anuntul a determinat intrarea pe rosu a Wall Street.

Icahn a precizat ca este in continuare "foarte prudent" in ceea ce priveste piata bursiera, temandu-se ca eventuale dobanzi negative ar putea crea bule speculative.

Miliardarul, care a sugerat ca a obtinut un profit de circa 2 miliarde de dolari din actiunile pe care le-a detinut, a precizat ca a intrat in actionariatul Apple in urma cu trei ani si "daca ai fi cumparat actiunile atunci, ai fi obtinut un profit de 48% pana la 50%".