Wendy’s, al treilea cel mai mare lant de restaurante fast-food cu hamburgeri din lume, a anuntat dupa ce salariul minim a fost majorat in cateva state americane ca isi va extinde numarul automatelor pentru autoservire, scrie Washington Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cand creste salariul minim se reduce numarul locurilor de munca. Este lectie de baza in economie, comenteaza publicatia americana.

Dupa ce si New York si California au impus salariul minim orar de 15 dolari, reteaua a reactionat, anuntandu-si planurile de a realiza puncte de autoservire in cele peste 6.000 de restaurante din SUA pana la sfarsitul anului.

Pe langa folosirea tehnologiei pentru a reduce costurile cu forta de munca, presedintele Wendy’s, Todd Penegor a spus in conferinta trimestriala ca unele dintre locatiile in franciza au majorat preturile pentru a compensa majorarea salariului minim, noteaza Investor’s Business Daily.

Presa americana a scris inca de anul trecut ca si McDonalds testeaza astfel de chioscuri pentru autoservire din cauza costurilor ridicate cu forta de munca.