Salariile pe luna aprilie la Complexul Energetic Hunedoara vor putea fi achitate pentru cei aproximativ 6.300 de salariati ai societatii, dupa ce o instanta a Judecatoriei Deva a decis luni suspendarea executarilor silite in cazul acestei companii. Vicepresedintele Sindicatului "Muntele", Cristian Istoc, a declarat luni, pentru Agerpres, ca salariile vor fi platite angajatilor cel mai tarziu in cursul zilei de marti.

"Pentru ca salariile sa poata fi platite, a fost nevoie ca administratia CEH sa ceara la Judecatoria Deva suspendarea procedurilor de executare silita, decise de alte instante in cazul mai multor creditori. Speram ca oamenii sa-si incaseze restul de plata pe luna aprilie cel mai tarziu in cursul zilei de marti", a afirmat Cristian Istoc.

Mai multe firme au dat in judecata Complexul Energetic Hunedoara si au cerut executarea silita a companiei pentru diverse sume de bani neachitate in timp. Demersurile acestor agenti economici survin dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis rejudecarea la Tribunalul Hunedoara a dosarului de intrare in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara.

Ultima societate care a reusit sa obtina, in instanta, executarea silita a Complexului Energetic Hunedoara este o firma care asigura hrana minerilor la intrarea in schimb si care s-a inscris la masa credala cu o datorie de recuperat in valoare de 3,6 milioane lei.

Complexul Energetic Hunedoara are peste 6.300 de angajati la termocentralele Mintia, Paroseni si minele Lonea, Lupeni, Livezeni si Vulcan.

CEH are datorii de peste 1,5 miliarde de lei, dintre care 1,2 miliarde de lei la bugetul statului.