InvestRomania (Departamentul pentru Investitii Straine) a lansat miercuri site-ul www.investromania.gov.ro dedicat investitorilor straini, in scopul de a oferi informatii despre oporturnitatile de afaceri din Romania, a anuntat Manuel Costescu, secretar de stat, InvestRomania. InvestRomania are in portofoliu si gestiune 61 de proiecte de investitii de investitii care reprezinta un potential de investitii de aproximativ 1,5 miliarde euro si peste 17.000 de locuri de munca, potrivit unui comunicat al Guvernului.

"Initial am creionat un plan in care website-ul trebuia sa aiba o abordare facila, sa fie in limba engleza si sa diminueze efortul investitorului strain in cautarea informatiilor cu privire la nivelul taxarii, facilitatile fiscale, gradul de pregatire profesionala a romanilor, dar si la nivelul de trai din tara. Ulterior am tot construit pe baza acestora, astfel incat dupa 2 luni am ajuns in stadiul actual, de care suntem foarte multumiti, dar pe care vom continua sa-l dezvoltam in lunile ce urmeaza", Manuel Costescu, secretar de stat, InvestRomania.

Proiectul www.investromania.gov.ro prezinta continut in limba engleza si este structurat pe sapte sectiuni, acestea constand in: "Why invest" (De ce sa investesti?), "Business in Romania" (Afaceri in Romania/ Principalele Sectoare), "Government Support" (Sprijin guvernamental), "Life in Romania" (Viata in Romania), "Newsroom" (Stiri/Comunicate de presa), "About us" (Despre noi) si "Contact" (Contact), impartite la randul lor in subsectiuni. Fiecare dintre acestea are menirea sa il ghideze pe potentialul investitor strain catre informatii cu privire la indicatorii macroeconomici, educatie, nivelul costului de trai, sectoarele considerate prioritare, ajutoare de stat, traditii, cultura, detalii despre activitatea InvestRomania etc.

Pe parcursul urmatoarelor luni site-ul va fi actualizat cu noi analize privind sectoarele strategice, mai multe informatii despre parcurile industriale si nu in ultimul rand notiuni privind modalitatile de finantare.

InvestRomania este institutia guvernamentala ce are scopul de a oferi sprijin investitorilor straini in Romania. Obiectivul sau este acela de a atrage si de a facilita investitiile straine directe in Romania. Institutia are atributii in coordonarea, monitorizarea si aplicarea politicii Guvernului la nivel national in domeniul promovarii, marketingului, atragerii si implementarii investitiilor straine.