“Deschiderea altor oportunități în viitor, prin intermediul 'Blinders off' va ajuta în gestionarea cu succes a unei companii într-un mediu volatil și nesigur." Așa a declarat luni Miquel Lladó, profesor de Management Strategic al IESEBusiness School, Universitatea din Navarra, în cadrul unei conferințe organizate de Asociația Firmelor Spaniole din România (ASEMER), la Institutul Cervantes din București.

Carlos Sanz y Miquel LLadóFoto: Hotnews

“Nu este vorba de a munci "harder" (maimult), ci ‘smarter’ (mai inteligent)," a continuat Lladó, care a definit această figură profesională dezvoltata în Statele Unite ca "cineva care trebuie să înțeleagă lumea din jurul lui”.

În opinia sa, cheia supraviețuirii într-o lume globalizata și în transformare digitală trece prin capacitatea de a efectua o călătorie in viitor: "Găsirea posibilităților înainte ca acestea să devină evidente pentru restul pieței."

În mediul pe care l-a descris ca VICA (volatilitate, incertitudine, complexitate și ambiguitate), nu este vorba de a evita problemele, ci dea le gestiona intr-o maniera eficienta.

De asemenea, Lladó a subliniat importanța faptului de a ști cum să folosesti experiența în planificarea unei negocieri susținute de o strategie excelenta.

"Un plan bun trebuie să îmbunătățească puterea de negociere, fie cu clienții, fie cu furnizorii, așa că, dacă nu îmbunătățesti puterea de a negocia, înseamnă că ti se slăbește poziția", a explicat Lladó în fata a cincizeci de antreprenori, în cadrul acestui eveniment sponsorizat de Garanti Bank.

Specialistul a spus de asemenea că societățile care rup paradigmele și schimba regulile jocului sunt cele care se bucura de succes în acest scenariu: Zara, Uber, Google, Apple si Airbnb.

“A fi autentic, decisiv, flexibil și neinfricat - acestea sunt elementele succesului pe care îl dorim", a spus Lladó.