Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

"Blinders off", o figura - cheie in succesul unei companii

de Raul Costa     HotNews.ro
Luni, 23 mai 2016, 17:57 Economie | Companii

Carlos Sanz y Miquel LLadó
Foto: Hotnews

“Deschiderea altor oportunități în viitor, prin intermediul 'Blinders off' va ajuta în gestionarea cu succes a unei companii într-un mediu volatil și nesigur." Așa a declarat luni Miquel Lladó, profesor de Management Strategic al IESE Business School, Universitatea din Navarra, în cadrul unei conferințe organizate de Asociația Firmelor Spaniole din România (ASEMER), la Institutul Cervantes din București.

“Nu este vorba de a munci "harder" (mai mult), ci ‘smarter’ (mai inteligent)," a continuat Lladó, care a definit această figură profesională dezvoltata în Statele Unite ca "cineva care trebuie să înțeleagă lumea din jurul lui.

În opinia sa, cheia supraviețuirii într-o lume globalizata și în transformare digitală trece prin capacitatea de a efectua o călătorie in viitor: "Găsirea posibilităților înainte ca acestea să devină evidente pentru restul pieței."

În mediul pe care l-a descris ca VICA (volatilitate, incertitudine, complexitate și ambiguitate), nu este vorba de a evita problemele, ci de a le gestiona intr-o maniera eficienta.

De asemenea, Lladó a subliniat importanța faptului de a ști cum să folosesti experiența în planificarea unei negocieri susținute de o strategie excelenta.

"Un plan bun trebuie să îmbunătățească puterea de negociere, fie cu clienții, fie cu furnizorii, așa că, dacă nu îmbunătățesti puterea de a negocia, înseamnă că ti se slăbește poziția", a explicat Lladó în fata a cincizeci de antreprenori, în cadrul acestui eveniment sponsorizat de Garanti Bank.

Specialistul a spus de asemenea că societățile care rup paradigmele și schimba regulile jocului sunt cele care se bucura de succes în acest scenariu: Zara, Uber, Google, Apple si Airbnb.

“A fi autentic, decisiv, flexibil și neinfricat - acestea sunt elementele succesului pe care îl dorim", a spus Lladó.

Material sustinut de Electronic Arts Romania

Unul dintre cele mai mari nume ale programarii la nivel mondial vine la Bucuresti

Andrei Alexandrescu, romanul considerat un guru al limbajului C++ si unul din creatorii noului limbaj D, va tine o prelegere pentru programatorii bucuresteni, pe 27 Martie la Halele Carol. Probabil un nume recunoscut pe orice continent pe care are loc dezvoltare de software, Andrei Alexandrescu este una dintre somitatile mondiale ale programarii. Prima sa carte, "Modern C++ Design", aparuta in Statele Unite in 2001, a fost inceputul unei serii de publicatii care l-au transformat pe Andrei in una dintre vocile definitorii a dezvoltarii, a ceea ce este, in momentul de fata, probabil cel mai important si folosit limbaj de programare

911 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri