Comisia Europeana a dat unda verde achizitiei numarului doi mondial in industria berii, SABMiller, de catre rivalul sau belgiano-brazilian AB InBev, numarul unu al sectorului, cu cateva conditii, printre care si vanzarea activitatilor din Europa ale britanicilor, scrie AFP.

"Aceasta autorizatie este subordonata vanzarii de catre AB InBev a cvasi-totalitatii activitatilor exercitate de SABMiller in Europa", a precizat executivul european, intr-un comunicat.

In Romania, SAB Miller este prezent prin Ursus Breweries, care are in portofoliu branduri precum Ursus, Peroni, Ciucas sau Timisoreana si trei fabrici, la Brasov, Timisoara si Buzau. Compania Ursus Breweries este detinuta de SAB Miller de circa doua decenii si a ajuns anul trecut la afaceri de 1,4 mld. lei (peste 310 mil. euro).

La jumatatea lui aprilie, AB InBev a anuntat ca cedeaza marcile italiana Peroni si olandeza Grolsch grupului japonez Asahi Group.

In 29 aprilie, AB InBev a anuntat ca vrea sa renunte la activele din Europa centrala si de Est ale SABMiller (Ungaria, Romania, Cehia, Slovacia, Polonia).

Fuziunea AB InBev si SABMiller va da nastere liderului mondial in sector. Printre marcile AB InBev figureaza Corona, Stella Artois si Budweiser. SABMiller detine marca ceheasca Pilsner Urquell.