Inspectorii antifrauda ai Fiscului vor intensifica actiunile de control operativ la nivelul intregii tari, inclusiv in weekend, anunta ANAF. Domeniile vizate cu prioritate sunt: recoltarea cerealelor, morarit si panificatie, centre comerciale angro, restaurante, baruri si cluburi, prestari de servicii direct catre populatie (turistice/agrement, sportive/medicale de estetica/intretinere, intretinere si reparatii auto), dar si magazinele de agroalimentare, imbracaminte si incaltaminte, menaj, materiale de constructii, jucarii, electrice.

ANAFFoto: ANAF

ANAF arata ca intensificarea controalelor are loc pe fondul cresterii cererii si a consumului de bunuri si servicii si are ca scop prevenirea evaziunii fiscale, indisciplinei financiare, neconformarii la declararea si plata obligatiilor fiscale.

Controalele vor fi facute de inspectorii antifrauda din directiile regionale antifrauda de la nivelul intregii tari. Controlele vor fi facute inclusiv in zile de sambata si duminica, in functie de specificul activitatilor comerciale vizate.

Inainte de control, inspectorii se vor documenta la fata locului si vor analiza informatiile detinute atat de ANAF (si cele din operatiuni majore precum Cristal, Venus, Hermes, Helios), dar si din surse externe deschise. Cu alte cuvinte, si informatiile din presa vor putea duce la controale ale Fiscului.