Aplicatia mobila Tinder va interzice de saptamana viitoare accesul tinerilor cu varste mai mici de 18 ani, a anuntat compania, schimbandu-si astfel politica initiala care permitea adolescentilor cu varste cuprinse intre 13-17 ani sa detina un cont pe aceasta platforma si sa foloseasca serviciul, scrie theverge.com, citat de Agerpres.

Platforma Tinder este un serviciu digital matrimonial. ''Pe aceasta platforma care a facilitat peste 11 miliarde de conexiuni, avem responsabilitatea sa evaluam constant experientele diferitilor nostri utilizatori'', a transmis intr-un comunicat Rosette Pambakian, responsabila pentru comunicare a Tinder. ''In concordanta cu aceasta responsabilitate, am decis sa intrerupem serviciul pentru persoanele cu varste mai mici de 18 ani'', a mai spus Rosette Pambakian.

Adolescentii care au deja cont pe aceasta platforma si au sub 18 ani nu isi vor mai putea accesa contul incepand de saptamana viitoare. Serviciul Tinder a fost lansat in 2012, iar utilizatorii de Facebook care se inregistrau pe acest serviciu ca avand intre 13 si 17 ani puteau sa isi gaseasca prieteni doar cu varste cuprinse intre aceste limite. Responsabilii companiei Tinder au estimat ca prin introducerea acestei bariere de varsta vor pierde doar 3% din baza totala a utilizatorilor la nivel global, insa masura este una corecta care trebuie aplicata ca urmare a revizuirii politicii de functionare a serviciului, inceputa anul trecut.