Magazinul online eMAG a inregistrat luni, 17 decembrie, peste 2600 de comenzi, in valoare de 1,1 milioane euro, potrivit unui comunicat de presa al companiei. Oficialii companiei se asteapta la o dublare a cifrei de afaceri pentru acest an, pana la circa 75 milioane euro.

Cifrele anuntate au fost inregistrate in ziua de 17 decembrie, cand compania a sarbatorit sase ani de la prima comanda online la eMAG.ro. In aceeasi zi, magazinul online a primit 66.000 vizite.

“Daca acum sase ani comertul online de abia aparuse in Romania, acum oamenii s-au obisnuit cu acest mod de a face cumparaturi si ii cunosc foarte bine avantajele. Dovada fac recordurile inregistrate pe 17 decembrie. Ne asteptam ca ritmul dat de ziua de ieri sa se pastreze pana in Ajunul Craciunului si suntem pregatiti pentru a onora toate comenzile. Avem stocuri suficiente si capacitati de livrare pana noaptea tarziu, in fiecare zi a acestei saptamani speciale”, a declarat Radu Apostolescu, director al diviziei de brand eMAG.

Potrivit NewsIn, reprezentantii companiei estimeaza ca eMAG isi va dubla cifra de afaceri pentru anul acesta, la 70-75 milioane euro, bazandu-se pe cresterea rapida a pietei comertului electronic care este estimata sa ajunga in 2008 la 300 milioane euro. Anul trecut, eMAG.ro a inregistrat vanzari de aproximativ 35 milioane de euro, echivalente cu o crestere anuala de 300%.

In ceea ce priveste numarul de angajati, acesta a fost de peste 150 anul trecut si ajunge la sfarsitul anului 2007 la aproximativ 250. Pentru 2007, compania estimeaza ca piata comertului electronic va ajunge la 125 milioane de euro.

Lansat in anul 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, eMAG se numara printre deschizatorii pietei de comert electronic din Romania. Cu o echipa de peste 250 de angajati, eMAG are un portofoliu in care se regasesc atat produse si solutii IT si de comunicatii, cat si echipamente electronice high-end. eMAG este sustinut de companiile Dante International si eMAG International.