Platforma de microblogging si site-ul de socializare Tumblr vrea sa concureze celelalte platforme digitale pe nisa serviciilor video oferite utilizatorilor si lanseaza in aceasta saptamana propriul serviciu de video live, scrie theverge.com, citata de Agerpres.

Portalul de tehnologie TehCrunch confirma mesajul promotional postat in weekendul recent incheiat de bloggerul David Chartier pe contul sau de Twitter privind lansarea serviciului livevideo.tumblr.com.

Deocamdata nu se stie daca ambitiile celor de la Tumblr pentru noul serviciu video sunt de a concura in mod real competitorii Facebook Live, Periscope al Twitter sau Twitch al Amazon.

Reteaua de socializare cu sediul la New York, care este detinuta in prezent de gigantul Yahoo, a reprezentat o platforma aflata constant in crestere incepand de la lansarea sa in 2007. In ianuarie 2016, Tumblr are aproximativ 555 milioane de vizitatori lunari si gazduieste peste 300 de milioane de bloguri. Platforma Tumblr este foarte versatila si ofera posibilitatea utilizatorilor sa posteze mesaje, poze sau GIF-uri dar si sa-si construiasca un site de internet distinct pe care sa-l gazduiasca.