Companiile de stat trebuie sa devina o sursa de venit pentru bugetul de stat, nu doar pentru angajatii acestora sau pentru companiile private care lucreaza cu ele, arata Corpul de control al premierului, intr-o postare pe Facebook. In cazul in care o companie de stat nu face altceva decat sa administreze fonduri de la buget, atunci aceasta "va trebui sa fie desfiintata sau sau fie transformata in institutie publica".

"Companiile de stat - inca numeroase si aflate in pozitii cheie ale economiei nationale, inclusiv in situatie de monopol - trebuie sa devina o sursa de venit pentru bugetul de stat, nu doar pentru angajatii acestora sau pentru companiile private care lucreaza cu companiile de stat.

In situatia in care o companie de stat nu face decat sa administreze fonduri de la bugetul de stat, in loc sa aduca fonduri la buget, aceasta va trebui sa fie desfiintata sau sau fie transformata in institutie publica.

Acestea sunt obiectivele pe care le va urmari Corpul de Control al Primului ministru in actiunile de verificare a companiilor de stat, asa cum sunt controalele de la CNI si CNADR, aflate in curs", arata Corpul de control.