Ministerul pentru Consultare Publica a afisat toate numele administratorilor din companiile si regiile de stat

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 29 iunie 2016, 16:16 Economie | Companii

Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic (MCPDC) a facut o baza de date cu toate numele reprezentantilor statului in entitatile publice, fiind publicata pentru informarea cetatenilor interesati. Baza de date este disponibila la adresa: http://goo.gl/rKGjqV, pentru prima oara in Romania in format editabil, au fost centralizate de MCPDC impreuna cu Cancelaria prim-ministrului (CPM) pe baza datelor furnizate de catre ministerele de linie pentru entitatile publice precum: companii nationale, societati nationale, agentii nationale, administratii nationale, regii autonome, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Data ultimei actualizari este 15 iunie 2016, urmand ca periodic Ministerul pentru Consultare Publica si Cancelaria premierului sa actualizeze aceste date comunicand in baza datelor furnizate de catre ministere. Intr-o etapa ulterioara Baza de date se va transforma intr-o platforma in cadrul careia informatiile vor fi actualizate direct de catre ministere.

"Primul pas facut de actualul Guvern in domeniul transparentei companiilor publice se refera la cele cu capital integral sau majoritar de stat, odata cu publicarea numelor tuturor reprezentantilor statului in Consiliile de Administratie, Consiliile de Conducere, Consiliile de Coordonare, Consiliile de Decizie si Consiliile de Supraveghere, afisandu-se si cuantumul indemnizatiilor acestora. Potrivit art. 39, alin. 3 din Legea nr. 111/2016 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cuantumul indemnizatiilor acestora este o informatie publica", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Potrivit acestuia, actuala echipa guvernamentala si-a fixat printre prioritati sprijinirea unui management performant la nivelul companiilor de stat din subordinea ministerelor, inclusiv sporirea transparentei la nivel decizional respectiv monitorizarea constanta a atingerii tintelor de performanta asumate.

In luna mai, Parlamentul Romaniei a aprobat Legea nr. 111/2016 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, initiata de Guvern pentru cresterea eficientei companiilor de stat.


Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

2827 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    :) (Miercuri, 29 iunie 2016, 16:50)

    Analfabet [utilizator]

    n-are MAI


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică