Comisia Europeana a acordat MasterCard un termen de sase luni pentru a modifica sistemul de taxare implementat la procesarea tranzactiilor, in caz contrar compania americana urmand a primi amenzi zilnice, informeaza Reuters citata de NewsIn.

"MasterCard va trebui sa renunte la actuala metoda de taxare, iar daca nu o va face in decurs de sase luni compania va incepe sa primeasca amenzi", a declarat o sursa avizata. "Acest lucru nu impiedica MasterCard si bancile afiliate sa adopte o noua taxa multilaterala care sa corespunda conditiilor impuse de articolul 81.3 din legislatia UE pe probleme de competitie", a mai afirmat sursa citata.

EuroCommerce, ce reprezinta milioane de magazine din cele 27 de state membre ale UE, a depus plangeri la executivul european in legatura cu metoda de taxare internationala stabilita de MasterCard.

Magazinele platesc taxe catre bancile de care apartin pentru fiecare achizitie efectuata cu un card MasterCard. Firma americana de carduri impune mai multe taxe, care impreuna ating in jur de 1% din pretul de cumparare. Banca de care apartine respectivul magazin plateste taxa catre banca de care apartine cardul.

Comisarul pe probleme de competitie, Neelie Kroes, a afirmat ca actuala metoda de taxare fraudeaza clientii.