Adunarea Generala a Actionarilor Societatii Nationale a Sarii SA a desemnat, pe 8 iulie, trei noi membri in Consiliul de Administratie al companiei, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei. Numirea candidatilor s-a facut la propunerea actionarului, statul roman, prin Ministerul Economiei. Procedura de selectie a fost realizata de catre Departamentul pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului in baza OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, in lunile martie- iunie 2016.

In urma interviurilor cu fiecare dintre candidatii participanti la procedura de recrutare, cele doua societati de recrutare au selectat un numar total de 16 candidati, DPAPS, selectand, in final, trei candidati, care au fost propusi pentru pozitia de administrator in Consiliul de Administratie al societatii, se precizeaza in comunicat.

Cei trei noi membri ai Consiliului de Administratie al S.N. a Sarii sunt:

Laurentiu Puiu are o experienta profesionala de 39 de ani, activand in industria miniera, in special in domeniul metalelor pretioase si neferoase.

Oana Bizgan Gayral are peste 12 ani de experienta profesionala in consultanta strategica, restructurare, transformare organizationala si de business, analiza de piata, avand competente in domeniul comercial si marketing.

Mugur Nicolae Popescu are peste 18 ani de experienta profesionala in administrare de investitii, banci, analiza financiara in entitati multinationale, acumulata in societati precum Citibank, Unicredit, Aviva, Erste si Raiffeisen Bank.

Potrivit Ministerului Economiei, in perioada urmatoare, dupa acceptarea expresa a mandatului de catre noii administratori se vor derula procedurile legale de inregistare la Registrul Comertului si de semnare a contractului de mandat de catre administratorii alesi.

Expertii in recrutare au centralizat un numar total de 84 de dosare de aplicatie (in medie 28 per pozitie vacanta) apartinand unor candidati cu experienta, pregatire si competente diferite. Numarul mare de candidati a permis realizarea unei selectii riguroase, care sa tina cont, printre altele, de necesitatea numirii in functie a unor profesionisti care, impreuna, sa acopere o arie cat mai mare de expertiza, mai arata Ministerul Economiei.

Acesta precizeaza ca prioritizarea competentelor cautate la candidati s-a realizat folosindu-se instrumentul TRANSEARCH Orxestraᅡ Method, care ajuta la identificarea elementelor de cultura organizationala, leadership, echipa si performanta, oferind astfel o perspectiva unica si complexa asupra profilului candidatului cautat.

Tinand cont de trei dintre obiectivele principale ale S.N. a Sarii SA, respectiv retehnologizarea, cresterea cotei de piata in Romania si asigurarea prezentei pe pietele externe, s-a ajuns la concluzia ca experienta unui profesionist in domeniul tehnic si operational, a unuia in domeniul audit si managementul riscului, precum si a unuia in domeniul comercial sunt necesare in cadrul Consiliului de Administratie nou format, se mai arata in comunicat.