Adunarea Generala a Actionarilor Societatii Nationale a Apelor Minerale S.A. a ales, joi, cinci noi membri in Consiliul de Administratie al societatii: Mircea Dragos Dascalu, Bogdan Constantin Andronic, Carmen David, Alexandra Cristina Popa si Catalin Vladut Popescu. Numirea candidatilor s-a facut la propunerea actionarului, statul roman, prin Ministerul Economiei. Vezi cine sunt cei cinci noi membri in CA al SN Apelor Minerale.

Procedura de selectie a fost realizata de catre Departamentul pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului in baza OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, in lunile martie- iunie 2016.

Cei cinci noi membri ai Consiliului de Administratie al S.N.a Apelor Minerale:

Mircea Dragos Dascalu are o experienta profesionala de peste 23 de ani in diverse industrii: banci, aeroporturi, airlines, turism, building technologies. Competentele sale sunt in domeniul risk management, marketing, restructurare si reorganizare de companii. Timp de sase ani a ocupat pozitii de senior manager si executive manager la Siemens Business Services si Siemens Building Technologies, unde a coordonat proiecte multiple de consultanta pentru clientii externi si interni. A coordonat echipe in 155 de tari si a fost responsabil cu implementarea proceselor de business. Din anul 2014 detine pozitia de Leader German Desk la Deloitte.

Bogdan Constantin Andronic are o experienta profesionala de peste 26 de ani in Administratie Publica Centrala si Invatamant, si experienta in administrarea de companii, avand in portofoliu companii precum Romaero, Avioane Craiova, Plafar, Conversmin etc. A obtinut, in anul 2000, titlul de Doctor in Stiinte, domeniul fundamental Stiinte Economice domeniul Contabilitate, in cadrul Universitatii "Al.I.Cuza" din Iasi.

Carmen David are o experienta profesionala de peste peste 20 ani in domeniul managementului: experienta solida de vanzari, marketing si business development, experienta in reorganizarea activitatii comerciale, in realizarea si dezvoltarea de strategii de business si programe de turn-around. A detinut functii de conducere in companii precum Arta Grafica SA, M.T.IL Group Kodak National Distributor, The Console Group.

Alexandra Cristina Popa are o experienta profesionala de peste peste 11 ani, dintre care 9 ani experienta la companii de pe plan local si 2 ani in Paris in cadrul Societe Generale Corporate & Investment Banking si Dexia Securities. Are experienta in fuziuni si achizitii pe piete emergente atat in Europa, Europa Centrala si de Est si Africa, in coordonarea de procese de restructurare post achizitie si optimizare, due diligence. De asemenea are experienta in negocierea cu bancile privind refinantarea.

Catalin Vladut Popescu are o experienta profesionala de peste 12 ani in domeniul resurselor de apa si in domeniul energetic activand in companii de stat, in mediul universitar si in administratie publica. Din anul 2015 este Director de Proiect in cadrul Hidro Tarnita SA referitor la securizarea finantarii si negocierea cu marii finantatori: BERD, Comisia Europeana. A avut in coordonare proiecte complexe de amenajari hidrotehnice si hidroenergetice.

Expertii in recrutare au centralizat un numar total de 88 de dosare de aplicatie (in medie 18 per pozitie vacanta) apartinand unor candidati cu experienta, pregatire si competente diferite. Numarul mare de candidati a permis realizarea unei selectii riguroase, care sa tina cont, printre altele, de necesitatea numirii in functie a unor profesionisti care, impreuna, sa acopere o arie cat mai mare de expertiza.

Prioritizarea competentelor cautate la candidati s-a realizat folosindu-se instrumentul TRANSEARCH Orxestraᅡ Method, care ajuta la identificarea elementelor de cultura organizationala, leadership, echipa si performanta, oferind astfel o perspectiva unica si complexa asupra profilului candidatului cautat.

Tinand cont de obiectivul principal al Societatii Nationale a Apelor Minerale S.A., si anume diversificarea serviciilor prin patrunderea in piete noi, s-a concluzionat ca experienta unui profesionist in domeniul sales & marketing, a unuia in domeniul de relationare cu autoritatile de reglementare si cu factorii decizionali (lobby), a unuia in domeniul managementului, a unuia in domeniul financiar, precum si a unuia in domeniul tehnic sunt necesare in cadrul Consiliului de Administratie nou format.

In urma interviurilor cu fiecare dintre candidatii participanti la procedura de recrutare, cele doua societati de recrutare au selectat un numar total de 22 candidati, pentru a fi prezentati comisiei formate la nivelul DPAPS. Fiecare dintre acestia au fost ulterior intervievati de comisia formata la nivelul DPAPS, care, in final, a selectat cinci candidati, care au fost propusi pentru pozitia de administrator in Consiliul de Administratie al societatii. Cei cinci au fost numiti in Consiliul de Administratie al Societatii Nationale a Apelor Minerale S.A. de Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul sedintei ce a avut loc astazi, 21 iulie 2016.