GlaxoSmithKline, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, a anuntat ca va investi 275 de milioane de lire (echivalentul a 361 de milioane de dolari) in Marea Britanie, un semnal de incredere in aceasta tara dat in pofida votului cetatenilor britanici pentru iesirea din Uniunea Europeana la referendumul de la finalul lunii iunie, noteaza Reuters.

GlaxoSmithKlineFoto: Captura YouTube

GlaxoSmithKline, care a militat impotriva Brexitului inainte de referendum, considera ca Marea Britanie ramane o tara atractiva pentru productia de medicamente, gratie fortei de munca calificate si a ratei de impozitare scazute.

GlaxoSmithKline investeste in unitati de productie din nordul Angliei, Scotia si la nord de Londra, pentru a creste productia de medicamente de noua generatie pentru probleme respiratorii si de medicamente biotehnologice. Majoritatea acestor produse sunt destinate exportului.

"Este o dovada a fortei noastre de munca calificate din Marea Britanie si a pozitiei de lider a acestei tari in domeniul stiintelor vietii care ne fac sa investim in productia avansata aici", a declarat Andrew Witty, director executiv al GlaxoSmithKline.

Greg Clark, ministrul britanic pentru Afaceri, energie si strategie industriala, spune ca decizia GlaxoSmithKline reprezinta un vot de incredere dat Marii Britanii si demonstreaza ca "nu exista in Europa un loc mai bun pentru a dezvolta o afacere".