Aproape 200 de salariati de la combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara au protestat spontan, marti dupa-amiaza, la iesirea din schimb, solicitand administratiei cresterea salariilor, potrivit Agerpres.

Protestul a avut in fata portii de intrare la Otelaria Electrica, o mare parte dintre otelarii si laminatorii prezenti acuzand faptul ca dupa circa 30 de ani lucrati in combinatul siderurgic sunt incadrati ca nivel de baza cu salariul minim pe economie de 1250 lei.

Potrivit publicatiei Mesagerul Hunedorean, negocierile salariilor angajatilor companiei ArcelorMittal au inceput in luna martie, fiind blocate din cauza ca nu s-a ajuns la un consens. Sindicatul a cerut conducerii companiei cresterea fondului de salarii cu 20%, avand in vedere ca salariul minim a crescut in ultima perioada cu 27%. Cerere intemeiata, deoarece crescand salariul minim, a dus la egalizarea veniturilor intre muncitorii necalificati si cei calificati, deoarece salariile celor din urma au stagnat, nefiind prevazute in legislatia muncii majorari si in cazul lor, mai arata publicatia citata.