Ministrul energiei Victor Grigorescu spune ca atrage atentia conducerii Complexului Energetic Oltenia si ii cere "imperativ" sa verifice daca s-au dat spagi pentru listele de disponibilizati de la companie, asa cum a relatat presa gorjeana. "Sper ca informatiile aparute in presa locala din Gorj care sustine ca s-a ajuns sa se dea spaga pentru listele de disponibilizati de la Complexul Energetic Oltenia sa se dovedeasca doar un zvon fara temei", a scris Grigorescu pe Facebook.

Acesta sustine ca nu este tolerata nicio incalcare a legii.

"Atrag atentia conducerii CEO si ii cer imperativ sa faca toate verificarile necesare in aceasta situatie si sa se asigure ca planul de disponibilizari sa se aplice in cel mai transparent mod cu putinta. Cer o clarificare urgenta a situatiei pentru ca atat cei care vor sa paraseasca voluntar compania, cat si cei care intrunesc conditiile de disponibilizare trebuie protejati atat de companie, prin salarii compensatorii, cat si de stat, prin veniturile de completare. Nu trebuie sa dea nimeni nicio spaga pentru a beneficia de drepturile sale. Din cauza acestor metehne companii ca CEO sau CEH au ajuns in situatia in care se gasesc astazi. Poate ca in Gorj nu s-a auzit inca de faptul ca lucrurile se schimba si ca lupta impotriva coruptiei se afla in plina desfasurare, dar o sa avem grija ca sa afle acest lucru", a mai scris Grigorescu.

Acesta mai cere ca planul de restructurare sa fie aplicat si respectat de conducerea companiei. "Planul de restructurare si redresare economica al Complexului Energetic Oltenia sa fie aplicat si respectat de managementul companiei. Nu vorbim doar de o ajustare de costuri si o repunere pe baze corecte a societatii pentru a ne asigura ca avem eficienta economica. Guvernul a alocat deja fondurile necesare pentru ca angajatii sa beneficieze de masuri de protectie sociala. Acelasi mesaj as dori sa-l transmit si conducerii Complexului Energetic Hunedoara", a spus Grigorescu.