Distrigaz Sud Retele a anuntat ca accepta ridicarea popririi asupra conturilor Electrocentrale Bucuresti SA si ca a notificat in acest sens ELCEN in cursul zilei de joi, cu conditia de a fi achitata de indata o prima transa de 5,8 milioane lei, reprezentand 50% din valoarea popririi, potrivit Mediafax.

"Distrigaz Sud Retele accepta ridicarea popririi asupra conturilor Electrocentrale Bucuresti SA, notificand in acest sens ELCEN in cursul zilei de astazi, cu conditia de a fi achitata de indata o prima transa de 5,8 milioane lei, reprezentand 50% din valoarea popririi. Acesta plata, coroborata cu angajamentul ferm de a achita si a doua transa pana la sfarsitul acestei luni, sunt conditii preliminare si obligatorii pentru ridicarea popririi", se arata intr-un comunicat de presa al Distrigaz Sud Retele.

Distrigaz Sud transmite ca masura de limitare a alimentarii cu gaze naturale care vizeaza locul de consum CTE Vest Cogenerare a fost luata si mentinuta fara a afecta alimentarea cu apa calda a locuitorilor din Bucuresti racordati la sistemul centralizat de furnizare a apei calde si agentului termic.

Electrocentrale Bucuresti a anuntat, marti, ca toate conturile bancare i-au fost blocate de executorul judecatoresc mandatat de catre seful Distrigaz Sud Retele, Dan Pantilie, si ca existul riscul ca, din 10 septembrie, productia de energie electrica si termica sa fie oprita.

"Distrigaz Sud Retele SRL a instituit astazi poprire pe toate conturile bancare ale societatii Electrocentrale Bucuresti SA. Astfel, conturile ELCEN au fost blocate din dispozitia executorului judecatoresc, mandatat de catre Directorul General Distrigaz Sud Retele, Dan Pantilie. In plus, poprirea a fost extinsa si asupra tertilor popriti, clienti ai ELCEN, printre care si RADET Bucuresti", a transmis institutia.