Agentia de turism Genius Travel, care si-a anuntat luna trecuta clientii prin email ca nu vor mai putea pleca in vacantele pe care deja le-au platit, a intrat in insolventa, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucuresti, care a admis marti cererea debitorului de a deschide procedura, a declarat miercuri pentru News.ro purtatorul de cuvant al Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei.

"Alpha Professional IPURL este desemnat sa se ocupe de procedura", a afirmat Andrei.

Genius Travel si-a anuntat in august clientii, printr-un email, sa nu mai plece in vacante, pentru ca intra in faliment, iar o zi mai tarziu le-a trimis un alt mesaj, in care sustinea ca problemele s-au rezolvat.

Peste inca doua zile, firma a trimis un alt email in care sustinea din nou ca intra in insolventa si nu mai poate plati vacantele turistilor. Exista si turisti care au plecat totusi in concediu in afara tarii si au constatat la fata locului ca nu sunt primiti in hotel.

Administratorul agentiei a redactat o lista din care rezulta ca sunt 147 de turisti afectati si pagube de 136.000 de euro.

O parte dintre clienti au ramas si fara vacante, si fara banii platiti pe ele, iar asigurarea agentiei, de doar 10.000 de dolari, acopera vacantele a 10-15 familii. Astfel, majoritatea turistilor risca sa nu-si poata recupera banii.

In urma scandalului creat, agentia Genius Travel a fost exclusa din patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), ca urmare a prejudiciilor create.

Genius Travel a fost infiintata in 2008 de Bogdan Stefan, care acum are 20% din actiunile agentiei, in timp ce Ionut Costea controleaza 80% din actiuni.

Agentia de turism vindea vacante in Delta Dunarii dar si in Bulgaria, Turcia, Grecia.

Anul trecut agentia de turism a avut pierderi de 514.000 lei si o cifra de afaceri de 2,3 milioane lei, potrivit bilantului de pus la Ministerul Finantelor. Agentia avea la sfarsitul anului trecut 29 de angajati si datorii de 2,4 milioane lei.