Samsung este in fata unui nou scandal, dupa ce cativa clienti din SUA s-au adresat instantei fiindca masinile de spalat au explodat in timpul folosirii, scrie CNN. Nimeni nu a fost ranit, insa intr-unul dintre cazuri impactul a fost puternic si a afectat un perete. Samsung spune ca va colabora cu autoritatile si adauga ca in cazuri rare pot aparea vibratii care pot pune probleme de siguranta daca sunt spalate rufe voluminoase sau ultra-rezistente.

SamsungFoto: Hotnews

Clienti Samsung din statele Texas, Georgia si Indiana au dat Samsung in judecata fiindca, in timp ce foloseau masinile de spalat, acestea au scos sunete puternice, intr-unul dintre cazuri fiind afectat si un perete al garajului.

Autoritatea Consumer Product Safety Commission a emis un avertisment legat de masinile de spalat Samsung cu incarcare verticala si spun ca pot aparea probleme de siguranta.

Samsung spune ca sunt afectate masini de spalat fabricate intre martie 2011 si aprilie 2016. In cazuri rare masinile afectate pot vibra extrem de puternic, existand riscul ca cei care le folosesc sa fie raniti sau obiectele din jur sa fie afectate, spun cei de la Samsung care precizeaza ca problemele apar doar daca sunt spalate asternuturi, alte rufe voluminoase sau unele ultra-rezistente. Compania sfatuieste consumatorii care au observat lucruri ciudate sa spele rufele voluminoase la viteze mai mici.

Compania nu a dat exemple de modele, insa utilizatorii pot afla daca sunt afectati, tastand seria modelului. Nu se stie daca au fost cazuri si in afara SUA.

Surse: CNN, Reuters