Primaria din Haga a introdus o actiune in justitie impotriva companiei americane Niantic, care dezvolta jocul virtual Pokemon Go, dupa ce cererile sale de a gestiona hoardele de jucatori de pe o plaja protejata au ramas fara raspuns, relateaza EFE citata de Agerpres.

"Municipalitatea vrea sa interzica aceste mici animale virtuale in locurile naturale protejate si pe strazi intre orele 23:00 si 7:00", se arata intr-un comunicat emis joi.

Incepand din august sute de jucatori se intalnesc zilnic pe plaja Kijkduin, de la marginea orasului, pentru a cauta pokemoni virtuali. Principiul jocului este de a prinde, cu ajutorul smartphone-ului, aceste creaturi virtuale ascunse in lumea reala, care pot fi vazute pe ecran gratie tehnologiei realitatii augmentate.

Desi jucatorii sunt o fericire pentru comerciantii din zona, locuitorii acestui cartier balnear se plang de galagia provocata de vanatorii de pokemoni si de gunoaiele lasate in urma loc. Ei sunt ingrijorati si de stricaciunile pe care le provoaca dunelor si altor locuri protejate.

Prin aceasta plangere, care va fi analizata la 11 octombrie, 'Kijkduin ramane atractiv pentru vanatorii de pokemoni dar galagia si pagubele aduse locurilor protejate vor fi limitate", a informat municipalitatea.