​Pirelli, compania italiana care a investit 500 milioane euro in productia de anvelope auto la Slatina, se gandeste sa deschida in Romania si o fabrica de anvelope pentru biciclete, a spus CEO-ul companiei. Prezent la evenimentul la care Pirelli a anuntat noi investitii, premierul Dacian Ciolos a spus ca saluta planurile Pirelli privind noua fabrica si a promis ca guvernul va acorda sprijin.

La fabrica Pirelli SlatinaFoto: Hotnews

Pirelli este prezenta de zece ani la Slatina si are in plan sa creasca productia de anvelope auto cu 50% in urmatorii cinci ani. Compania a ajuns la a patra faza a proiectului sau de dezvoltare si o urmatoare faza ar putea consta in deschiderea unei fabrici de anvelope pentru biciclete, a spus CEO-ul Pirelli, Marco Tronchetti Provera.

La Slatina, Pirelli face anvelope premium care intra in echiparea unor masini produse de constructori precum Mercedes-Benz si Audi, dar si pentru masini de Formula 1.

Pirelli este detinuta de la final de 2015 de China National Chemical Corporation, cel mai mare grup chinez din industria chimica, cu venituri anuale de 40 miliarde dolari.