Concernul german Schaeffler, care detine o fabrica la Cristian, langa Brasov, a ajuns la 4.000 de angajati si isi va creste cu 10-20% efectivele pana in 2020, scrie cotidianul Buna Ziua Brasov. Compania a deschis fabrica acum zece ani si a avut afaceri de aproape 400 milioane euro in 2015.

Schaeffler Romania produce in fabrica din Cristian componente de tehnica lineara pentru industria de masini-unelte, componente pentru industria de autovehicule si rulmenti de mari dimensiuni pentru diferite aplicatii industriale.

Compania a ajuns la 4.000 de angajati in fabrica de rulmenti din Cristian si intentioneaza sa recruteze in continuare oameni pentru domeniile proiectare, calcul tehnic, dezvoltare produs, achizitii sau logistica. "Numarul de angajati ar putea creste cu 10 - 20% in urmatorii 3 4 ani, dar nu vom avea mai mult de 5.000 de angajati", spune Alexandru Blemovici, directorul general al Schaeffler Romania.

In primul semestru al acestui an, compania a avut o cifra de afaceri de peste 800 de milioane de lei, in crestere cu aproximativ 9% fata de perioada similara a anului trecut.

Compania lucreaza pentru toti marii producatori din industria auto si din domeniul energiei eoliene. "Practic, productia noastra este 20% automobil, 80% industria constructoare de masini, din care jumatate industria eoliana", spune Blemovici.

Pana acum, investitiile companiei in centrul din Cristian au depasit 500 de milioane de euro, cea mai mare parte fiind realizate pana in 2008. 'De atunci investitiile sunt la un nivel normal pentru o crestere a productiei de circa 10%-15% in medie pe an", mai spune directorul fabricii.