RePatriot, proiectul de repatriere prin antreprenoriat, organizeaza pentru prima data la Bucuresti Business Summit - Impreuna pentru Romania. Evenimentul este unul al elitei mediului de afaceri romanesc prin care se doreste incurajarea reconectarii romanilor din Diaspora cu Romania, in special prin realizarea de investitii in Romania si se bucura de sustinerea Administratiei Prezidentiale, a MAE - DPRRP si a Invest Romania.

In perioada 6-9 octombrie, la Bucuresti, 100 de antreprenori de succes din Romania vor avea posibilitatea de a intalni 100 de antreprenori de succes din Diaspora, reprezentanti de varf ai autoritatilor centrale romane si invitati de exceptie din tari care deja au gasit solutii pentru fructificarea potentialului existent in Diaspora, in cadrul Business Summit - Impreuna pentru Romania.

Summit-ul si-a propus sa prezinte oportunitatile pe care Romania le ofera investitorilor in general si investitorilor romani din Diaspora, in special, prin facilitarea dialogului si construirea unei punti de colaborare si promovare reciproca a celor doua categorii de invitati participanti.

"Suntem onorati ca am putut organiza acest Summit, un eveniment important pentru viitorul investitiilor in Romania si, mai ales, pentru reconectarea romanilor de pretutindeni in vederea realizarii acelei schimbari pe care ne-o dorim pentru Romania. Cred ca astazi suntem cu un pas mai aproape de aceasta schimbare prin aducerea la aceeasi masa a discutiilor reprezentanti ai elitelor mediului de afaceri din Diaspora cu cei ai mediului de business romanesc", a declarat Ramona Chirila, Director Executiv Reporatriot.

"De cinci ani, Romanian Business Leaders e implicata in proiecte care ajuta in mod real mediul de business romanesc: de la educatie antreprenoriala si mentorat pentru tineri, la recunoasterea si premierea profesorilor deosebiti din sistemul public de invatamant si de la dezvoltarea antreprenoriatului in mediul rural pana la valorizarea Diasporei. RePatriot conecteaza liderii romani din business din tara si Diaspora, iar la Summit-ul RBL de la inceput de martie 2017 va fi momentul sa pornim si primul proiect comun al celor doua comunitati, pentru a face Romania o tara mai buna pentru business", a spus Mihai Marcu, Presedintele Consiliului Director RBL.

"RePatriot e in special despre bucatica de Romanie pe care o porti in suflet. Sunt convins ca, vremelnicele forme de guvernare, v-au palmuit grabindu-va decizia de a pleca. RePatriot nu e despre intoarcerea celuilalt obraz, ci despre mult mai mult. E despre crearea unei noi Romanii care sa nu-si mai palmuiasca niciodata cetatenii", a declarat Felix Patrascanu, Lider al proiectului RePatriot.

"Miscarea Repatriot deja se intinde in toata Romania si in afara ei, iar multi dintre romanii plecati au devenit intre timp ambasadorii si promotorii nostri. De curand, am lansat un mesaj catre toata administratia publica locala nou aleasa pentru a prezenta oportunitati de localizare a afacerilor, pentru romanii plecati, in localitatile pe care le conduc. Avem nevoie de sprijinul romanilor plecati, pentru a mentine legatura mai stransa cu tara si pentru a promova valorile occidentale pe care este construita civilizatia noastra. Existam datorita acestor principii pe care s-a cladit toata civilizatia occidentala, principii de respectare a adevarului, a proprietatii, a pietei libere, de respectare a legii, de eradicare a coruptiei, de respectare a statului de drept, libertate in exprimarea opiniilor si a libertatii in general", a declarat Marius Bostan, initiatorul proiectului RePatriot.

Un alt obiectiv al Business Summit-ului il reprezinta identificarea acelor oameni de afaceri care sunt conectati cu tara lor de origini si isi doresc sa contribuie la dezvoltarea Romaniei, fiind totodata exponentii valorilor si identitatii romanesti peste hotare.

In cadrul panelurilor de discutie de la Business Summit - Impreuna pentru Romania vor fi abordate teme referitoare la oportunitatile oferite de Romania in prezent si la asteptarile oamenilor de afaceri din Diaspora, unul dintre obiectivele evenimentului fiind acela de a realiza o platforma de discutii si de generare a unor initiative legislative in scopul imbunatatirii mediului de afaceri romanesc.

Summit-ul va facilita discutiile formale cu cele informale, networking-ul cu dezbaterile pe subiecte de interes pentru oamenii de afaceri sau companiile care intentioneaza sa investeasca in Romania.

Prima editie a "Business Summit - Impreuna pentru Romania" a fost organizata de RePatriot cu sprijinul Administratiei Prezidentiale, MAE - DPRRP, Invest Romania si BNR. Partenerul de Comunicare al proiectului este Links Associates.

RePatriot, proiect de repatriere prin antreprenoriat, initiat de peste 30 de lideri din business-ul romanesc, antreprenori si executivi de top in 2015, isi propune sa sustina romanii care doresc sa revina in tara, cu informatii si consiliere pentru acces rapid la oportunitatile din Romania. Pentru ca in egala masura, Romania are nevoie de expertiza si experienta lor. RePatriot vrea sa aduca antreprenori, investitori, lideri, inapoi in tara, pentru a reconstrui Romania prin incredere, determinare, investitii, transparenta si spirit antreprenorial.