Wizz Air a decis mutarea tuturor curselor de pe Aeroportul International Transilvania Targu Mures pe Aeroportul International Avram Iancu din Cluj pentru doua saptamani, din cauza starii pistei de aterizare/decolare, care are nevoie de reparatii capitale, anunta Mediafax.

Reprezentantii Aeroportului International Transilvania din Targu Mures au declarat, vineri, ca reparatia capitala, care aduce dupa sine inaugurarea unei noi piste de aterizare/ decolare, va permite Aeroportului International Transilvania noi oportunitati de colaborare atat cu Wizz Air, compania deja existenta pe aeroport, cat si cu alte companii.

"Compania Wizz Air a luat decizia de a muta toate cursele de pe Aeroportul International Transilvania Targu-Mures pe Aeroportul International Avram Iancu Cluj-Napoca, pentru o perioada de doua saptamani. Decizia subliniaza, inca o data, nevoia imperativa a unei reparatii capitale a pistei Aeroportului International Transilvania Tirgu Mures. In acest sens conducerea aeroportului impreuna cu Consiliul Judetean Mures vor intreprinde toate demersurile necesare pentru a duce la indeplinire acest obiectiv. Reparatia capitala, care aduce dupa sine inaugurarea unei noi piste de aterizare/decolare va permite Aeroportului International Transilvania noi oportunitati de colaborare atat cu Wizz Air, compania deja existenta pe aeroport, cat si cu alte companii", au declarat reprezentantii aeroportului din Targu Mures.

Potrivit acestora, investitia va fi realizata din fondurile proprii ale Consiliul Judetean Mures in conditiile in care, prin Master Planul de Transport, Aeroportul Transilvania nu are posibilitatea sa acceseze fonduri europene in scopul reparatiilor capitale la pista de decolare/aterizare inainte de anul 2022.

"Suma lucrarilor se ridica la o valoare estimata prin documentatie la 77 milioane de lei. Pentru noi, siguranta pasagerilor ramane prioritate zero, iar in acest scop reparatia capitala este in interesul nu doar al aeroportului, dar in principal al pasagerilor", au precizat reprezentantii Aeroportului Targu Mures.