Pilotii Lufthansa vor face marti si miercuri o noua greva, iar mii de zboruri vor fi anulate. Saptamana trecuta au fost anulate 2.700 de zboruri din cauza grevei de patru zile si 350.000 de pasageri au fost afectati. Compania pierde 10 milioane euro/zi din cauza grevei si spune ca unele rute ar deveni neprofitabile daca cereile ar fi respectate in totalitate. Este a 15-a greva in ultimii doi ani la companie.

Avioane LufthansaFoto: Frankfurt Airport

Sindicatul pilotilor, Vereinigung Cockpit, cere o crestere salariala anuala de 3,7% antedatata 2012 pentru cei 5.400 de membri din Germania,

Vineri Lufthansa a oferit o crestere de 2,4% in 2016 si de alte doua procente in 2017.

Lufthansa estimeaza ca pierde 10 milioane euro/zi din cauza grevei. Carsten Spohr, seful companiei, spunea ca, daca ar fi ca cererile pilotilor sa fie aprobate total, viitorul companiei ar fi in pericol, fiindca multe rute ar deveni neprofitabile.

Desi compania germana a avut profit record anul trecut, cei de la Lufthansa spun ca trebuie sa reduca drastic costurile pentru a concura cu companii precum Ryanair in Europa si cu Emirates pe rutele lungi.

Estimarile arata ca in 2014 si 2015 grevele ar fi costat compania peste 400 milioane euro.

Surse: BBC, Reuters