Facebook a activat luni seara functia ''safety check'' (verificarea starii de siguranta), dupa ce un camion a intrat in multimea aflata la un targ de Craciun, pe Breitscheidplatz, in fata bisericii Gedachtniskirche, din centrul Berlinului, informeaza Le Monde. ''Safety check'' permite internautilor, in cazul unui atentat, sa-si informeze prietenii ca sunt in siguranta, potrivit Agerpres.

Cel putin noua persoane au murit si cel putin 50 au fost ranite, a anuntat politia germana. O strada a a fost transformata in spital sub cerul liber, conform Tagesspiegel, citat de Le Monde. Potrivit presei germane citate de EFE, prima ipoteza a fortelor de securitate se refera la un atac terorist, desi pentru moment nu s-a confirmat oficial acest fapt.

Incidentul s-a produs in jurul orei locale 20:15 (19:15 GMT), cand un vehicul greu a virat din strada in interiorul unui targ de Craciun. Se pare ca vehiculul a intrat in zona pietonala, a circulat printre standurile targului si a terminat cursa izbindu-se de un mare brad de Craciun din centrul locatiei. In iulie, un total de 86 de persoane au murit la Nisa dupa ce un camion a intrat intr-o zona pietonala intr-un atentat revendicat ulterior de Stat Islamic.