Environmental Energy Resources (EER), divizie a companiei israeliene de investitii Shrem Fudim Kelner, a semnat un contract cu o companie din Romania pentru construirea unei uzine de topire a deseurilor printr-o tehnologie pe baza de plasma, potrivit The Jerusalem Post. Aceasta va fi prima centrala de topire a deseurilor de acest tip din Romania. Costul de constructie al uzinei este estimat la 30 de milioane de dolari.

EER va folosi gazele la temperaturi cuprinse intre 1.400 si 7.000 de grade Celsius pentru a topi deseurile municipale, menajere, medicale si pe cele cu un grad scazut de radioactivitate, proces numit plasma gasification melting (PGM).

Compania israeliana Environmental Energy Resources este controlata in proportie de grupul Shrem Fudim Kelner impreuna cu asociati japonezi si coreeni. Restul actiunilor este detinut de investitori israelieni si straini si de trei cercetatori rusi. EER are ca obiect de activitate dezvoltarea tehnologiilor de tratare si topire a deseurilor cu ajutorul plasmei.