​Alexandru Petrescu, noul ministru al Economiei, a dispus demararea unei misiuni de control a corpului de control si constituirea unei comisii de analiza a unei serii de sesizari transmise in luna decembrie 2016 la Ministerul Economiei, cu privire la activitatea desfasurata de administratorii Societatii Nationale a Apelor Minerale SA, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei. Potrivit acestuia, trei dintre membrii CA si-au dat demisiile.

"Am considerat important sa verific care este adevarul la societatea Ape Minerale, pentru ca ne dorim un management profesionist si transparent, bazat pe integritate si performanta, la fel ca si la celelalte companii din portofoliu", a declarat ministrul Petrescu.

Potrivit comunicatului, pe 9 ianurie 2017, trei dintre membrii consiliului de administratie si-au prezentat demisiile, fapt care conduce, potrivit legii la imposibilitatea luarii oricarei decizii de catre membrii ramasi in functie.

In aceasta situatie, procedura de selectie a directorului general, potrivit prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare, care se afla in derulare, a fost suspendata pana la clarificarea aspectelor semnalate.

Membrii Consiliului de Administratie au fost numiti in iulie 2016, in urma unor proceduri de selectie, in baza OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa. Vezi aici cine a fost numit in CA al Societatii Nationale a Apelor Romane.